Guionista i escriptor que aprofita l'ofici per veure moltes sèries i menjar bé. La seva vida consisteix en parlar a la ràdio, publicar a diversos mitjans i passejar per Barcelona "per agafar inspiració". El podeu seguir a @proige, on fa veure que no és 'millennial'.

Pau Roigé

Pau Roigé

Articles (9)

7 iniciatives culturals que volem aplicar a Barcelona

7 iniciatives culturals que volem aplicar a Barcelona

Del foment de la lectura al retorn de l'art plàstic a l'espai públic, de la transformació dels símbols locals a la construcció de noves dotacions culturals, des del foment de la participació a la prescripció de cultura; hem volgut emprendre un viatge per diferents parts del món a la caça d'iniciatives que ens inspiren, idees brillants que tranquil·lament es podrien aplicar a Barcelona o a qualsevol ciutat que s'estimi la cultura. Ens hi acompanyeu?NO T'HO PERDIS: 50 idees brillants per fer a Barcelona
Los 5 planes más originales de San Juan

Los 5 planes más originales de San Juan

San Juan es tradición y pide grandes hogueras que iluminen las plazas de los barrios, mesas coronadas por cocas de cuatro palmos y una banda sonora a base de petardos. Pero, ¿quién dice que las tradiciones no se pueden complementar con otros planes originales? Te traemos cinco actividades que combinan a la perfección con el San Juan más purista y donde puede participar toda la familia, perros incluídos. NO TE PIERDAS: Más consejos en la Guía completa para disfrutar de San Juan en Barcelona.
Els 5 plans més originals de Sant Joan

Els 5 plans més originals de Sant Joan

Sant Joan és tradició i demana grans fogueres que il·luminin les places dels barris, taules coronades per coques de quatre pams i una banda sonora a base de petards. Però qui diu que les tradicions no es poden complementar amb altres plans originals? Et portem cinc activitats que combinen a la perfecció amb el Sant Joan més purista i on hi poden participar tota la família, també els de quatre potes.  NO ET PERDIS: Més consells a la guia completa per gaudir de Sant Joan a Barcelona.
Primavera als Clubs 2018: todos los conciertos

Primavera als Clubs 2018: todos los conciertos

El Primavera Sound llena Barcelona durante unos días, y las salas de conciertos de la ciudad se apuntan a la fiesta. La sala Apolo y La (2) de la Apolo (¡acabada de remodelar!) se llenarán de grupos desde el lunes 28 de mayo hasta el domingo 3 de junio. Estos conciertos se podrán disfrutar con el abono del PS18; si no lo tienes, ¡ningún problema! También hay un montón de conciertos gratis dentro el marco del festival para saltar y gritar. ¡No te pierdas ni uno!
Primavera als Clubs 2018: tots els concerts

Primavera als Clubs 2018: tots els concerts

El Primavera Sound omple tota Barcelona durant uns dies, i les sales de concerts de la ciutat s'apunten a la festa. L'Apolo i La (2) de l'Apolo (acabada de remodelar!) s'ompliran de grups des del dilluns 28 de maig fins el diumenge 3 de juny. Aquests concerts es podran gaudir amb l'abonament del PS18; si no el tens, no pateixis! També hi ha un munt de concerts gratis dins el marc del festival per saltar i cridar. No te'n perdis cap!
7 sitios donde ver Eurovisión en Barcelona

7 sitios donde ver Eurovisión en Barcelona

Este sábado día 12 de mayo en Lisboa vuelve el concurso europeo de música más esperado. Tanto si lo miras porque eres un auténtico 'eurofan' como si te gusta el desfile de vestidos, voces bonitas y (para qué negarlo) 'frikis', siempre es mejor verlo acompañado. Puedes ir con el país que te de la gana, por los motivos que quieras, ¡nadie te juzgará! Aquí tienes 7 planes con fiestas, cenas y buen ambiente para que no te quedes en casa y te lo pases bien tanto si te apasiona Eurovisión como si no.
7 llocs on veure Eurovisió a Barcelona

7 llocs on veure Eurovisió a Barcelona

Aquest dissabte dia 12 de maig a Lisboa, torna el concurs europeu de música més esperat. Tant si el mires perquè ets un autèntic 'eurofan' com si t'agrada la desfilada de vestits, veus boniques i (per què negar-ho) 'frikis', sempre és millor veure-ho acompanyat. Pots donar suport al país que vulguis i pels motius que creguis, ningú et jutjarà! Aquí tens 7 plans amb festes, sopars i bon ambient perquè no et quedis a casa i t'ho passis bé tant si t'apassiona Eurovisió com si no.
6 sitios donde cuidarte la barba

6 sitios donde cuidarte la barba

Hay quien dice que la barba es el maquillaje de los hombres. Tanto si lo crees como si no, la verdad es que el vello facial masculino es tendencia desde hace años. El problema es que muchos, queriendo demostrar su virilidad, se dejan crecer la barba sin control hasta límites insospechables. Lo que tampoco vale es sólo tomar consciencia durante el 'Movember'. Es por eso que os presentamos una lista con sitios que os ayudarán a presumir de barba. Tiendas donde comprar navajas, tijeras y productos especializados, peluquerías y barberías de toda la vida y modernas. Y si esto lo combináis con un buen conjunto, seréis la envidia de todos y todas. Parad de confiar en vuestro champú y en las tijeras de papel para aumentar vuestro 'sex appeal'. ¡Ya no tenéis excusa!
6 llocs on cuidar-te la barba

6 llocs on cuidar-te la barba

Hi ha qui diu que la barba és el maquillatge dels homes. Tant si ho creus com si no, el que és cert és que el pèl facial masculí és tendència des de fa anys. El problema és que molts, volent demostrar la seva virilitat, es deixen créixer la barba sense control fins a límits insospitats. El que tampoc s'hi val és només prendre'n consciència durant el 'Movember'. És per això que us presentem una llista amb llocs que us ajudaran a presumir de barba. Botigues on comprar navalles, tisores i productes especialitzats, perruqueries i barberies tant de tota la vida com de modernes. I si això ho combineu amb un bon conjunt, sereu l'enveja de tots i totes. Pareu de confiar en el vostre xampú i les tisores de paper per augmentar el vostre 'sex appeal'. Ja no teniu excusa!

Listings and reviews (2)

Barberia Manolo's

Barberia Manolo's

Es una de las barberías más antiguas de Barcelona. Lleva desde el 1854 en Ciutat Vella y siguen cortando y afeitando de manera tradicional. Está situada en un local que había sido un garaje de carruajes, y ha visto tres unidades monetarias diferentes: escudos, pesetas y euros. Manolo, el pripietario actual, heredí la profesión de su padre, quien le enseñó todo lo que sabía para que pudiese continuar con el negocio. Podéis consultar sus servicios y precios en su web. Recomendamos reservar.
Barberia Manolo's

Barberia Manolo's

És una de les barberies més antigues de Barcelona. Porta des del 1854 a Ciutat Vella i segueixen tallant i afaitant de manera tradicional. Està situada a un local que havia sigut un garatge de carruatges, i ha vist tres unitats monetàries diferents: escuts, pessetes i euros. Manolo, el propietari actual, va heredar la professió del seu pare, qui li va ensenyar tot el que sabia perquè el seu fill pogués continuar el negoci. Podeu consultar els seus serveis i preus al seu web. Recomanem reservar.

News (25)

La app que te enseña cuál es la otra punta del mundo

La app que te enseña cuál es la otra punta del mundo

Australia, Nueva Zelanda y China son las respuestas más comunes cuando un niño quiere saber cuál es la otra punta del mundo. Pues bien, ahora podrás dar una respuesta concreta y contrastada con Antipodes Map. Esta app, hecha sin ningún ánimo de lucro (aceptan donaciones de alguna buena persona que pase por allí), te permite indicar un sitio muy preciso y, con un algoritmo creado por ellos, te enseña cual es el lugar exacto donde apareceríamos si hiciésemos un agujero a través del centro de la Tierra. A parte, en la web hay información muy interesante sobre latitudes y longitudes, y la explicación de qué son las antípodes y cuáles son las más curiosas. Para los perezosos que no querráis entrar en el link, deciros que no es tan emocionante como parece, ya que la mayoría de ciudades del mundo tienen como antípode un sitio en medio del océano. Toda Cataluña roza Nueva Zelanda por el oeste y Europa ya entra de lleno al Pacífico (un pequeño pueblo francés, Gatteville-le-Phare, da a la solitaria isla de las Antípodes, pero poco más). Alguna parte de España coincide con Nueva Zelanda: Madrid con el pequeño pueblo de Weber, Sevilla con Aukland, la ciudad más grande del país, y Santiago de Compostela con la región de Turiwhate. Te animamos a entrar en la web y curiosear durante un buen rato. Los niños y niñas podrán aprender mucho y, por que engañarnos, nosotros también.
3 consejos para que no te engañen en Tinder

3 consejos para que no te engañen en Tinder

Cada vez más parejas se conocen a través de una app para ligar. ¡Según Cite, se producen 1,1 millones de SWIP cada minuto en la plataforma! No hay duda de que pueden ser aplicaciones útiles para mucha gente. ¿Pero, estamos seguros utilizándolas? 1. Probablemente desde los principios de la historia, ligar con alguien desconocido ha sido un riesgo. Sin embargo, apps como Tinder ponen el trabajo mucho más fácil a todas aquellas personas sin demasiadas buenas intenciones. Analizamos qué es seguro y qué no detrás el icono de la llama. Quienes lo han utilizado, saben que no se puede crear la cuenta sin vincularla con Facebook, y no hay manera de evitarlo. Como te puedes imaginar, esto hace que sea muy sencillo encontrar tu información. Por lo tanto, si aún no lo has hecho, configura tu perfil de Facebook para que quienes no sea tu amigo pueda acceder a tu información sólo si le das permiso. 2. Una vez dentro te toca hablar con todos los match y ver si funciona la cosa. Aunque veas que hay buenas vibraciones, evita compartir información privada. No necesitan saber dónde vives, tu nombre entero, donde trabajas ... ya os lo contaréis si progresa la "amistad". Hace unos años la app bloqueó la opción de enviar fotografías dentro de su chat. Sin embargo, muchos usuarios se dan el móvil para poder hablar por WhatsApp. En la medida de lo posible, intenta que la conversación se quede dentro de la aplicación de Tinder, y así evitarás recibir fotografías no deseadas; sabéis a qué tipo de imág
3 consells perquè no t'enganyin a Tinder

3 consells perquè no t'enganyin a Tinder

Cada cop més parelles es coneixen a través d'una app per lligar. Segons Cite, es produeixen 1,1 milions de swipes cada minut a la plataforma! No hi ha dubte que poden ser aplicacions útils per a molta gent però, estem segurs utilitzant-les? 1. Segurament, des dels principis de la història, lligar amb algú desconegut ha estat un risc. Tot i això, apps com Tinder posen la feina molt més fàcil a totes aquelles persones sense massa bones intencions. Analitzem què és segur i què no darrere la icona de la flama. Els qui l’heu utilitzat, sabeu que no es pot crear el compte de Tinder sense vincular-lo amb el de Facebook, i no hi ha manera d'evitar-ho. Com et pots imaginar, això fa que sigui molt senzill trobar la teva informació. Per tant, si encara no ho has fet, configura el teu perfil de Facebook perquè tothom qui no sigui amic teu pugui accedir a la teva informació només si li dones permís. 2. Un cop dins de Tinder toca parlar amb tots els match i veure si funciona la cosa. Tot i que vegis que hi ha bones vibracions, evita compartir informació privada. No necessiten saber on vius, el teu nom sencer, on treballes... ja us ho explicareu si progressa l'"amistat". Fa uns anys l'app va bloquejar l'opció d'enviar fotografies dins del seu xat. Tot i això, molts usuaris es donen el mòbil per poder parlar per WhatsApp. En la mesura del possible, intenta que la conversa es quedi dins l'aplicació de Tinder, i així evitaràs rebre fotografies no desitjades; sabeu a quin tipus d'imatges ens re
Aquest és el cartell de la Festa Major de Gràcia 2018!

Aquest és el cartell de la Festa Major de Gràcia 2018!

Una de les coses que marca l'inici de l'espera d'una de les Festes Majors més populars de Barcelona és l'elecció del cartell guanyador que es repartirà per tot arreu per anunciar-la. Aquest any, la Festa Major de Gràcia, que celebra la seva edició 201, del 15 al 21 d'agost, amb un munt d'activitats, actes tradicionals i concerts.  El 27 de maig a la nit, a la Plaça de la Vila de Gràcia, es va comunicar el cartell guanyador d'entre les més de 150 propostes presentades. Es tracta d'un cartell de la il·lustradora original de Toledo, Monica Toledo, que es considera gracienca des que va venir a Barcelona des de Londres, fa uns quatre anys. © Monica Toledo   Toledo, que descriu el seu estil com a "fresc i divertit", barreja els seus dibuixos amb tipografies lleugeres, que fan que el conjunt desprengui una alegria que té molt a veure amb l'actitud de les Festes de Gràcia. Monica Toledo dedica el seu temps a "fer producció pròpia, a experimentar i a participar en projectes conjunts amb el col·lectiu on pertanyo, Colectivo Baricela". La il·lustradora va participar al concurs el 2016, i aquest any ha aconseguit emportar-se el premi més gros. El cartell que ha guanyat aquest any, diu, va ser preparat per l'edició de l'any passat, però per qüestió de dates no va poder-lo presentar. "El que volia ensenyar al cartell és el que en realitat són les Festes de Gràcia: els veïns, els que incansables i amb il·lusió fan que es pugui somniar per cadascun dels carrers", diu l'artista. També ens h
El restaurante 'secreto' de Barcelona donde van las estrellas de Hollywood

El restaurante 'secreto' de Barcelona donde van las estrellas de Hollywood

Debes haber pasado por delante del Passadís del Pep decenas de veces y seguramente no lo has visto nunca. Si te fijas bien, junto a unos cajeros automáticos de Pla de Palau, hay una pequeña entrada que parece una escalera de vecinos. Pues no, allí se encuentra uno de los restaurantes más populares entre quienes no quieren ser molestados con propuestas indecentes de selfies y autógrafos mientras comen. Lo cierto es que hacen una de las mejores cocinas tradicionales de mercado de la ciudad y, desde que abrió en 1980, se ha convertido en uno de esos restaurantes míticos e imprescindibles de Barcelona.Aunque Joan Manubens, el padre del Passadís del Pep, nos dejó a principios de 2017, su filosofía sigue presente todavía hoy en el restaurante con su hijo Joan, segunda generación y actual propietario: confianza y discreción. Es por eso que cientos de personas que han llenado portadas de revistas se han sentado alrededor de sus mesas. George Clooney, los miembros de U2, Robert de Niro, Francis Ford Coppola, Harrison Ford, Woody Allen, Margaret Thatcher, Spike Lee y (ATENCIÓN) Donald Trump son solo algunos de los nombres que han entrado por el estrecho pasillo buscando buena comida y privacidad. Sobre éste último, Modesto Baena, jefe de sala del restaurante, dice que "es un poco raro porque es el típico americano al que solo le gusta el pollo". Otro a quien también le gusta demasiado el pollo es a Arnold Schwarzenegger, a quien "tuvimos que buscarle un pollo para hacérselo a la planch
El restaurant 'secret' de Barcelona on van les estrelles de Hollywood

El restaurant 'secret' de Barcelona on van les estrelles de Hollywood

Deus haver passat per davant del Passadís del Pep desenes de vegades i segurament no l’has vist mai. Si t’hi fixes bé, al costat d’un dels caixers automàtics de Pla de Palau, hi ha una petita entrada que sembla una escala de veïns. Doncs no, allà s’hi troba un dels restaurants més populars entre aquells que no volen ser molestats amb propostes indecents de selfies i autògrafs mentre mengen. El cert és que fan una de les millors cuines tradicionals de mercat de la ciutat i, des que van obrir el 1980, ha esdevingut un d’aquells restaurants mítics i imprescindibles de Barcelona.Tot i que Joan Manubens, el pare del Passadís del Pep, ens va deixar a principis del 2017, la seva filosofia segueix present encara avui al restaurant amb el seu fill Joan, 2a generació i actual propietari: confiança i discreció. És per això que centenars de persones que han omplert portades de revistes s’han assegut al voltant de les seves taules. George Clooney, els membres d’U2, Robert de Niro, Francis Ford Coppola, Harrison Ford, Woody Allen, Margaret Thatcher, Spike Lee i (ATENCIÓ) Donald Trump són només alguns dels noms que han entrat per l’estret passadís buscant bona teca i privacitat. Sobre aquest últim, Modesto Baena, cap de sala del restaurant, diu que "és una mica estrany perquè és el típic americà que només li agrada el pollastre". Un altre a qui també li agrada massa el pollastre és Arnold Schwarzenegger, a qui "vam haver d’anar a buscar un pollastre per fer-li a la planxa quan va venir dura
Impactante campaña de Forbes contra la brecha salarial

Impactante campaña de Forbes contra la brecha salarial

Lo dice una campaña contra la brecha salarial entre mujeres y hombres impulsada por la revista Forbes. En ella han convertido los dirigentes de tres de las mayores empresas del mundo en mujeres: Jeff Bezos d'Amazon, Larry Page de Google i Elon Musk de Tesla.   © Forbes Brasil   La revista, que cada año elabora la lista de las personas más ricas del mundo, ha lanzado esta campaña para dar visibilidad a la problemática. Con el lema "More opportunities, more women on the list" (Más oportunidades, más mujeres en la lista) reivindican que en las listas que hacen hay una presencia alarmantemente baja del sexo femenino. © Forbes Brasil   Por esto en los carteles pone que si los jefes de las tres empresas mencionadas hubiesen nacido mujeres, seguramente no hubiesen fundado sus multinacionales. A parte, también da datos muy preocupantes: las empresas propiedad de mujeres sólo reciben el 5% de las ayudas de los gobiernos y el 16% de préstamos de bancos; también dicen que las start-ups fundadas por una mujer sólo consiguen el 7% de las inversiones totales cada año. © Forbes Brasil   Un hecho también muy ilustrativo es que en los tres carteles, las mujeres están usando un producto menos popular que el que han creado sus versiones macho: Bezos sostiene una caja de Ebay, Page busca con Yahoo! y Musk conduce un Toyota. Aunque puede parecer un chiste sin mala baba, las está poniendo intencionadamete en segunda posición, por detrás de lo creado por el género masculino. No es la única ca
Así es el nuevo protocolo contra agresiones sexuales del Primavera

Así es el nuevo protocolo contra agresiones sexuales del Primavera

No hay excusa posible. Cada vez hay más iniciativas que, poco a poco, van exterminando de una vez por todas las agresiones sexistas. El festival Primavera Sound, que empieza hoy sus conciertos gratuitos y mañana la programación general, acaba de activar un protocolo para detectar y evitar acosos o agresiones sexuales. Los festivales de música son espacios donde se pueden producir comportamientos machistas que quedan escondidos entre las masas de gente. Conscientes de esto, la dirección del Primavera Sound ha decidido sumarse a No Callarem, el protocolo impulsado por el Ayuntamiento de Barcelona que quiere acabar con este tipo de comportamientos, junto con otras salas de música y festivales, como el Sónar y el Cruïlla. Se instalará un stand informativo en el recinto del Fòrum para que todo el mundo pueda consultar cualquier duda que tenga. También tendrán personal patrullando por los diferentes espacios que controlarán que no se produzca ninguna agresión sexual y, a parte, han hecho formación a todo el personal para controlar situaciones de conflicto. En el comunicado del festival, piden que todo el mundo colabore comunicando cualquier problema que se detecte al personal, tanto si lo has sufrido tu como terceros. En Time Out nos alegra que organizaciones tan grandes como el Primavera Sound se tomen esta problemática tan en serio. En definitiva, es un festival: todo el mundo debería pasárselo bien sin preocuparse por nada.
Què passa amb Facebook quan morim?

Què passa amb Facebook quan morim?

Tenim dades, fotografies i vídeos que repartim per tot arreu molt alegrement pels llocs més inhòspits d’internet però, què passa quan morim? On van a parar aquestes coses? Alguns ens hem trobat que tenim d’amic una persona que ha mort, i els seus perfils es converteixen en una espècie de llibre de visites de tanatori digital. Doncs bé, tot i que és complicat, té solució. Facebook La xarxa social de Mark Zuckerberg es va treure de la màniga una bona manera de passar el relleu del teu perfil a una persona de confiança. Es diu ‘legacy contact’ i s’hi pot accedir des de Configuració general, Administració del compte. Aquesta serà la persona que, un cop et moris podrà escriure posts, canviar les imatges de perfil i agregar amics. No podran consultar els teus missatges privats, per exemple.Si el que vols és esborrar el perfil un cop deixis d’existir, també ho pots demanar a Facebook un cop assignis el teu ‘legacy contact’, tot i que el millor és donar-li la teva contrasenya a algú i demanar-li que ho faci manualment (mai se sap si es pot confiar en la gestió de dades de Facebook…). Instagram La xarxa social de moda entre joves (i no tan joves) no té cap manera de traspassar el control del teu perfil a un altre usuari. L’únic que es pot fer és que una persona externa avisi a l’empresa de la teva defunció perquè s’esborri el perfil. Si no vols que es perdin en l’oblit les teves fotos amb filtres estranys sorgides de moments d’inspiració divina, assegura’t de baixar-te-les i guardar-l
Quan moris això és el que passarà amb el teu Facebook

Quan moris això és el que passarà amb el teu Facebook

Tenim dades, fotografies i vídeos que repartim per tot arreu molt alegrement pels llocs més inhòspits d’internet però, què passa quan morim? On van a parar aquestes coses? Alguns ens hem trobat que tenim d’amic una persona que ha mort, i els seus perfils es converteixen en una espècie de llibre de visites de tanatori digital. Doncs bé, tot i que és complicat, té solució. Facebook La xarxa social de Mark Zuckerberg es va treure de la màniga una bona manera de passar el relleu del teu perfil a una persona de confiança. Es diu ‘legacy contact’ i s’hi pot accedir des de Configuració general, Administració del compte. Aquesta serà la persona que, un cop et moris podrà escriure posts, canviar les imatges de perfil i agregar amics. No podran consultar els teus missatges privats, per exemple.Si el que vols és esborrar el perfil un cop deixis d’existir, també ho pots demanar a Facebook un cop assignis el teu ‘legacy contact’, tot i que el millor és donar-li la teva contrasenya a algú i demanar-li que ho faci manualment (mai se sap si es pot confiar en la gestió de dades de Facebook…). Instagram La xarxa social de moda entre joves (i no tan joves) no té cap manera de traspassar el control del teu perfil a un altre usuari. L’únic que es pot fer és que una persona externa avisi a l’empresa de la teva defunció perquè s’esborri el perfil. Si no vols que es perdin en l’oblit les teves fotos amb filtres estranys sorgides de moments d’inspiració divina, assegura’t de baixar-te-les i guardar-l
Què opinen els veïns i els arquitectes del Mercat de Sant Antoni?

Què opinen els veïns i els arquitectes del Mercat de Sant Antoni?

Les 8 del matí del 23 de maig. Les parades del Mercat de Sant Antoni obren com cada dia. Ara, però, han pujat la persiana al lloc on s'hi quedaran per sempre. Costa de creure que hagin passat quasi 9 anys des d'aquell 10 d'octubre de 2009. Somriures, olor a peix i croquetes, i moltes preguntes: "On eren els serveis?", li pregunta un treballador a un altre; "Quina és la nevera de les cerveses?", crida un cambrer mentre corre amunt i avall. Els clients de tota la vida, menjant formatge i llaminadures que els botiguers els ofereixen, feliciten a tothom que troben. L'edifici rehabilitat està rebent molts elogis, però també alguna crítica. Una cosa és segura, tothom té alguna cosa a dir i les opinions volen pels passadissos. Què en pensen tots els implicats? Hem parlat amb veïns botiguers i arquitectes per entendre aquest impressionant canvi al barri de Sant Antoni.   Exterior del Mercat de Sant Antoni © Maria Dias         Els veïns parlen! "És bonic! Ja era hora! No es podia caminar pel mercat provisional" ens ha dit la Margarita, veïna i clienta de tota la vida. Peix, carn, embotits, llegums, fruita i verdura, plats cuinats... les parades de tota la vida han trobat nova casa. "És estrany veure els mateixos botiguers a un lloc diferent", "es conserva l'essència de sempre, això és perfecte" comenta la Rita, una estudiant de barri, "hi vindré més, oi tant". On es veu més la magnitud de les obres és a la planta baixa, que han anomenat Espai Fossat. És enorme i molt nou, i han deix
Les bosses de plàstic quedaran prohibides el 2021

Les bosses de plàstic quedaran prohibides el 2021

Ho acaben d'anunciar. Espanya prohibirà les bosses de plàstic el 2021. D'aquí tres anys les botigues ja no podran donar (ni vendre) bosses lleugeres o molt lleugeres a no ser que siguin compostables. Com a mesura transitòria, l'1 de juliol d'aquest any quedarà totalment prohibit regalar-ne, tinguin la mida que tinguin, excepte les molt lleugeres (pels aliments) i les gruixudes (que, això sí, hauran d'estar fetes de mínim 50% de plàstic reciclat). La mesura del 2018, però, ja ha estat postposada dues vegades, havent-se de començar a aplicar el gener i, més tard l'1 de març. Segons Isabel García Tejerina, Ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, el 90% d'aquestes bosses s'utilitza de 12 a 25 minuts com a molt, un temps massa curt per trigar de 100 a 500 anys a descompondre's. Per sort, ja hi ha opcions per la gent que vulgui fer una compra totalment compromesa amb el medi ambient, i estan obrint les primeres botigues lliures de plàstic. Et donem més alternatives al següent vídeo.