Thanks for subscribing! Look out for your first newsletter in your inbox soon!
Get us in your inbox
Sign up to our newsletter for the latest and greatest from your city and beyond
By entering your email address you agree to our Terms of Use and Privacy Policy and consent to receive emails from Time Out about news, events, offers and partner promotions.
Awesome, you're subscribed!
Thanks for subscribing! Look out for your first newsletter in your inbox soon!
By entering your email address you agree to our Terms of Use and Privacy Policy and consent to receive emails from Time Out about news, events, offers and partner promotions.
Awesome, you're subscribed!
Thanks for subscribing! Look out for your first newsletter in your inbox soon!
By entering your email address you agree to our Terms of Use and Privacy Policy and consent to receive emails from Time Out about news, events, offers and partner promotions.
Qui ha dit que gran és millor que petit? Hem agafat la lupa per buscar els llocs més menuts de Barcelona i hi hem trobat la bona confitura. En aquests bars, teatres, cinemes, museus i botigues els metres quadrats són pocs, però l’alegria és ben grossa. Procureu no anar-hi amb molta gent!
NO T'HO PERDIS: les botigues més boniques de la ciutat, sense importar-ne la mida.
Tots tenim un gran record de l'esdeveniment, viscut amb il·lusió i germanor. Però darrere de les medalles s'amaga la construcció d'un model de ciutat que té la seva part fosca. Fem balanç de l'aventura olímpica, analitzem pros i contres d'un episodi fonamental per comprendre la Barcelona i la Catalunya dels nostres dies.
Triar hotel pot resultar molt senzill si el que es busca és un allotjament a preu acceptable, decoració correcta i una bona localització. A Catalunya hi ha molts i molt bons hotels que satisfaran els clients més conformistes, però atenció perquè també tenim alguns dels més singulars de l'Estat. Cubs de vidre al mig de la muntanya, cabanes als arbres, habitacions al circ, palauets medievals... Si dormiu en una habitació d'hotel comú a Catalunya, és perquè voleu!
¿Sois de los que prefieren los beats y la música hecha con cajas de ritmos y sintetizadores antes que las baterías y guitarras de los grupos? El Primavera Sound ha preparado un cartel de artistas con los mejores Djs del mundo, además de actuaciones en directo y shows de electrónica de primer nivel. Pump up the jam!
Sou dels que preferiu els beats i la música feta amb caixes de ritmes i sintetitzadors abans que les bateries i guitarres dels grups? El Primavera Sound ha preparat un cartell d'artistes amb els millors dj's del món, a més d'actuacions en directe i xous d'electrònica de primer nivell. Pump up the jam!
Un debat que traspassa les fornteres esportives, un club que simbolitza moltes coses, algunes més enllà de les estrictament futbolistiques, en el sentit possitiu però també en el negatiu. Avui ens barallem pel Barça! Què comenci el partit!
La Costa Barcelona té tot el que necessitem, i molt més, per fer-nos gaudir de la cultura mediterrània en la seva esplendor. Les comarques del Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental formen un territori privilegiat, i la Costa Barcelona Week, que organitza la Diputació de Barcelona, és l’excusa ideal per trobar les joies que la integren: aprofiteu aquests deu dies i descobrireu tot un món que és nostre. Aquí teniu alguns exemples (n'hi ha més) del que podreu fer.
La Costa Barcelona tiene todo lo que necesitamos, y mucho más, para hacernos disfrutar de la cultura mediterránea en su esplendor. Las comarcas del Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Maresme, Vallès Occidental y Vallès Oriental forman un territorio privilegiado, y la Costa Barcelona Week, que organiza la Diputación de Barcelona, es la excusa ideal para encontrar las joyas que la integran: aprovechad estos diez días y descubriréis un mundo que es nuestro. Aquí tenéis algunos ejemplos (hay más) de lo que podréis hacer.
Parece que en Barcelona los negocios que ejecutan su actividad por la noche –o que no les importa cerrar muy pocas horas– pertenecen a un micromundo independiente con seres extraños adictos a la oscuridad, gente con una actividad completamente diferente de la de la 'gente normal'. Ahora bien, tenemos infinidad de locales que nunca descansan, y no podemos negar que Barcelona es una ciudad predestinada a vivir de noche. Debemos ser conscientes que la vida nocturna se ha convertido en un elemento importantísimo en el desarrollo económico de la ciudad y participa en el incremento de la cultura local y, por qué no, del progreso social.
Una cançó que explota el costat més tòpic de la Barcelona de sol, platja i festa ha despertat les ires en la mateixa proporció que creix el nombre d'escoltes a Spotify o YouTube. El jove cantautor anglès Ed Sheeran és el responsable de difondre una imatge de la nostra ciutat molt simple, d'acord, però que connecta amb la imatge que s'ha venut al turisme als últims anys.
El catalán John Talabot y el sueco Axel Boman son, por separado, dos de los DJs más respetados del mundo. Juntos forman Talaboman, y acaban de producir un LP, 'The night land', en el sello de culto R&S Records. Un disco que tiene todos los números de convertirse en uno de los álbumes de electrónica del año. Hablamos con ellos antes de su actuación en el Primavera Sound 2017, show que servirá de presentación, en Barcelona, del sonido Talaboman.
El català John Talabot i el suec Axel Boman són, per separat, dos dels DJs més respectats del món. Junts formen Talaboman, i acaben de produir un LP, 'The night land', al segell de culte R&S Records. Un disc que té tots els números de convertir-se en un dels àlbums d'electrònica de l'any. Parlem amb ells abans de la seva actuació al Primavera Sound 2017, xou que servirà de presentació, a Barcelona, del so Talaboman.
Esta pequeña tienda de medias bien podría considerarse patrimonio del Raval, empezando por el cartel del local, que es pura tipografía pop. Encontraréis medias, muchas medias: de colores llamativos, con estampados curiosos, de diferentes gramajes, de rejilla... No importan vuestros gustos: seguro que hay un par de medias que os encantarán. Es un local muy pequeño donde reina el orden (dentro de una cierta anarquía), y en donde además de medias también encontraréis pinzas para cabello, abanicos y algunos 'gadgets' curiosos que hay que descubrir 'in situ'.
Influido por la 'boîte verte' de Duchamp, en Davis (brasileño de nacimiento, barcelonés de adopción) creó lo que según él es "el museo de arte contemporáneo más pequeño del mundo". No sabemos si es el más pequeño del mundo, pero sí el de Barcelona. Formalizado como tal en 2009, el museo es sólo una urna de veinte centímetros cuadrados donde dentro encontramos la obra del artista invitado. Junto a la urna hay un iPad, donde se proyecta un vídeo de la obra, que luego el Davis sube a su canal de Youtube. Ha expuesto más de 30 obras, entre ellas una de Yoko Ono.
Influït per la 'boîte verte' de Duchamp, en Davis (brasiler de naixement, barceloní d’adopció) va crear el que diu que és "el museu d'art contemporani més petit del món". No sabem si és el més petit del món, però de Barcelona, segur. Formalitzat com a tal l’any 2009, el museu és només una urna de vint centímetres quadrats on a dins trobem l’obra de l’artista convidat. Al costat de l'urna hi ha un iPad, on es projecta un vídeo de l'obra, que després el Davis puja al seu canal de Youtube. Ha exposat més de 30 obres, entre elles una de Yoko Ono.
La revolució a Barcelona va començar amb l'Espai de gats, la primera cafeteria, escola i centre d'adopció de gats de Barcelona. La iniciativa pionera compta ara amb altres desenvolupadors amb un nou concepte relacionat amb els felins, la Cat House.
Els amants de la música electrònica és molt probable que sàpiguen què és Suara. Pels que no, que sapigueu que es tracta d'un segell discogràfic dirigit per un dels Dj's i productors més actius de la ciutat com és Coyu, un apassionat de la música... i dels gats! Per això va decidir crear una fundació sense ànim de lucre amb l'objectiu d'ajudar els gats de carrer de Barcelona.
La fundació va néixer l'any 2011, i després d'uns anys van crear la Suara Store, una botiga de moda i complements al Born, on també podem trobar els discs del segell. I ara, la fundació ha obert, a la planta superior de la Suara Store, un bonic projecte: la Cat House, la que es convertirà en la primera llar per a gats abandonats de Barcelona al carrer Fusina número 6.
"Vam obrir ahir mateix!", m'explica Marc Torralba, el cap de comunicació de la Suara Store, mentre m'envia les fotos dels primers gats que tenen en adopció. "Sempre en tindrem vuit, de gats. Tres viuen a la fundació i l'objectiu és que ajudin als nouvinguts, i cinc seran els que es podran anar adoptant". Alguns dels gats, com han tingut vides complicades, tenen problemes com que els falti una cama, com és el cas de dos dels que hi ha ara. Però aquesta és la idea de la Cat House: ajudar als gats mé
"Es importante deslocalizar la oferta de Barcelona y podernos mover a otros barrios donde tradicionalmente no había cocina de autor a precios razonables. Ahora hay mucha oferta, mucha gente viene a Mandri expresamente, no sólo gente del barrio". Lo dice Carina Soler-Lluro, una de las cuatro propietarias del Lío de 4. Este acogedor gastrobar abrió hace justo un año, y ha llevado la cocina de mercado en clave gourmet a Mandri: una tortilla menorquina para chuparse los dedos, un briioche de rabo de buey para llorar y los postres, caseros, valen muchísimo la pena. El chef es José Miguel Manzanal, que antes había sido cocinero de restaurantes como el Cachitos, Dos Palillos y Koy Shunka. ¡Al loro!
El Chico fue la pastelería Airó durante 70 años. Con el cambio encontraréis tapas y platillos, con la berenjena al horno y los chicharrones de pulpo como platos estrella. En poco más de un año, este restaurante dirigido por Gonzalo Rubio y Juan Ferrer, ex director general y ex cocinero del Grupo Tragaluz respectivamente, se ha convertido en uno de los mejores de la zona.
El Chico va ser la pastisseria Airó durant 70 anys. Amb el canvi hi trobareu tapes i platets, amb l’albergínia al forn i els llardons de pop com a plats estrella. En poc més d’un any, aquest restaurant dirigit per Gonzalo Ros i Joan Ferrer, ex director general i ex cuiner del Grup Tragaluz respectivament, s’ha convertit en un dels millors de la zona.
“És important deslocalitzar l’oferta de Barcelona i poder-nos moure a altres barris on tradicionalment no hi havia cuina d’autor a preus raonables. Ara hi ha molta oferta, molta gent ve a Mandri expressament, no només gent del barri”. Ho diu la Carina Soler-Lluro, una de les quatre propietàries del Lío de 4. Aquest acollidor gastrobar va obrir ara fa just un any, i ha portat la cuina de mercat en clau gurmet a Mandri: una truita menorquina per llepar-se’n els dits, un brioix de cua de bou per plorar i les postres, fetes a la casa, valen moltíssim la pena. El xef és en José Miguel Manzanal, que abans havia estat cuiner de restaurants com el Cachitos, Dos Palillos i Koy Shunka. Al loro!
Al barri de Gràcia trobareu aquest establiment (podríem dir que és un bar, però no ho és) dedicat íntegrament als gats. L'Espai de Gats és un local diàfan d'uns 50 metres quadrats on les taules i cadires de bar es barregen amb capses, joguines, cordills, arbres i, esclar, gats. Va ser la primera cafeteria, escola i centre d'adopció de gats de Barcelona gràcies a l'empenta de Tereza Reindlova i Eva González. "En altres països els cats-cafè són bars on els gats viuen, són els residents i són llocs públics. Cafeteries amb gats. L'Eva i jo fa temps que treballem a protectores d'animals i vam pensar que era una bona idea ajuntar els conceptes de cafè i protectora", ens explica Tereza.La idea és que la gent pugui anar a l'Espai, passar una bona estona entre gats, conèixer-los i, si vol, també pugui adoptar-los. No oblidem que un animal de companyia és per a tota la vida i què millor que abans de prendre una decisió tan important es pugui conviure amb el possible nou membre de la família, en un entorn distès i relaxat. Podreu veure com reaccionen amb gent, quins són més afectuosos, quins requereixen més atenció o amb quins hi ha més connexió.L'Espai de Gats no és un bar comú. Això ho volen deixar clar perquè la gent no s'emporti decepcions ni es confongui. És un club on s'hi pot prendre alguna cosa, però la persona que vulgui accedir-hi ha d'estar d'acord amb les normes i condicions que s'imposen, com per exemple, que no es pot molestar els gats ni donar-los menjar o no s'hi pot ent
El 2004, Jaime Albó va fer-se càrrec de l'antic bar Lemos i el va convertir en El Rincón del Artista: una radiografia anacrònica de la seva pròpia vida, reflectida en les més de cent fotografies que decoren el local. "Tots els artistes de la ciutat han passat per aquí. I tots s'han fet una foto amb mi. Des de l'Alaska fins a la Pantoja, passant pel Pepe Rubianes, el Raphael, el Manolo Escobar i l'Andrés Pajares. Has vist la corbata que porto, nen?", explica mentre m'anima a tocar la corbata amb la cara dels Morancos. A més de plats combinats, hi podeu trobar la faràndula més friqui de la ciutat. Només descansa tres hores al dia: obre de 6 del matí a 3 de la matinada, els 365 dies de l'any. Diu el Jaime: "Aquí sempre hi ha gent, a totes hores. Al Rincón és impossible avorrir-se!".
L'any passat vaig visitar Lisboa per cap d'any. Més enllà de gaudir d'una ciutat meravellosa com és la capital de Portugal, em va agradar molt la sensació de passar els últims dies de l'any fora de Barcelona. Veure com ho celebren a altres ciutats del món és una gran experiència, amb les seves costums i tradicions.
Per això des d'aquest blog hem pensat que seria interessant proposar-vos 6 destinacions fora de la nostra ciutat per anar-hi el cap de setmana del 28 a l'1 de gener, i sense gastar-vos molts calers. Concretament, vols que com a màxim us costaran 167 euros, a països com Holanda, Bèlgica o Itàlia. Què dieu, us animeu?
AMSTERDAM - 150 euros
La capital holandesa ho té tot per passar un cap d'any espectacular: cultura, cinema, música, clubs de ball que no tanquen mai (el De School obre 48 hores!) i a més, podreu passar la ressaca fent una mica d'esport ja que a Amsterdam el més recomanable és moure's en bici.
BRUSSEL·LES - 129 euros
Visitar la Grand Place, fer una birra a la imponent cerveseria Delirium, saludar el Manneken Pis... Brussel·les, al igual que passa amb Amsterdam, és una ciutat perfecte per passar cap d'any.
LONDRES - 99 euros
Què dir de Londres que no sapigueu? Una ciutat espectacular en tots els sentits, amb musicals únics, festes al carrer, multiculturalisme, museus excepcionals... i una oferta festival per cap d'any de primer nivell. I ara, els vols són molt i molt barats!
PARIS - 115 euros
La ciutat de l'amor és sempre una bona opció, tan si esteu e
Hace unos días, con motivo de las fiestas de Santa Eulàlia, la ciudad se llenó de luz y colores gracias al festival Llum BCN. Se trata de un despliegue de instalaciones de luz por diferentes zonas de la ciudad que le dieron una estética diferente y sorprendente a Barcelona. Es una de las iniciativas más bonitas del año, con combinaciones de láseres, péndulos de luz y nuevas técnicas que transforman la ciudad, sobre todo los lugares más míticos de barrios como Ciutat Vella, así como diferentes edificios históricos como el Pati Llimona, el Palau Centelles, el Palau Mercader o el Museo Picasso. Uno de los hechos que explica el éxito de Llum BCN es la cantidad de fotografías bonitas que se han subido a las redes sociales, especialmente en Instagram. Nosotros hemos hecho una recopilación de las mejores bajo el hastag #LlumBCN16 y #LlumBCN. Que las disfrutéis, y que el año que viene... ¡sean muchas más!
Roja Resistencia, Clara Noche en Libertad. #❤️ #💙 Hoy, ví estrellas brillar en Barcelona. #NoFilter #BarcelonaCitizen #Barcelona · 📍 Estoy bajo la Puerta de San Ivo. La puerta más antigua de la Catedral de Barcelona. Durante quinientos años fue el acceso principal de la Catedral. · 📖 Construida con mármol y piedra de Montjuïc en el año 1298. Se caracteriza por sus arquivoltas apuntadas en degradación, que descansan sobre nervaduras con capiteles florales. · En cada lado de la puerta hay dos inscripciones con el mismo texto que conmemoran el inicio de las obras de la cated
Barcelona se despertó hace unos días con uno de los cielos más rojos que se recuerdan. Un fenómeno que ocurre cuando hace viento y, dicen, se acerca la lluvia. En todo caso, tampoco hay pruebas que demuestren que un cielo rojo implica lluvia, pero lo que sí es seguro es que si soléis despertaros temprano, en Barcelona hay días que se puede ver la ciudad de un tono rojizo verdaderamente precioso.Instagram se llenó fotografías que demuestran lo que decimos, así que como en este blog nos gusta hacer recopilaciones de fotos, aquí tenéis unas cuantas bastante impactantes sobre este rojizo tono que adoptó nuestra ciudad.
#Bondia #Bcn #Barcelona #santperemartir #Sunset #igersbcn :)
A video posted by Jordi Fcb (@jordi89bcn) on Feb 3, 2017 at 2:21am PST
#barcelona #pink #friday #sunrise with #nofilters
A photo posted by Bruno (@brunooouuu) on Feb 3, 2017 at 2:01am PST
#germandejuana #germandjuana #canmiro #navata #emporda #catalunya #catalonia #girona #costabrava #figueres #barcelona #photoofday #picoftheday #bestoftheday
A photo posted by German de Juana (@german.de.juana) on Feb 3, 2017 at 1:52am PST
#barcelona #pink #friday #sunrise with #nofilters
A photo posted by Bruno (@brunooouuu) on Feb 3, 2017 at 2:01am PST
안녕. 바르셀로나 #barcelona . 🇪🇸
A photo posted by Hyung Kyun (@kyun_92) on Feb 3, 2017 at 2:08am PST
I met you in the dark, you lit me up You made me feel as thought I was enough We danced the night away, we drank too much I held y
La lluvia de estrellas es uno de los fenómenos astronómicos más bonitos que se pueden ver. Son partículas sólidas que provienen del espacio, directamente de los restos que sueltan los cometas al acercarse al Sol, y que se queman en la atmósfera terrestre. La lluvia de estrellas la relacionamos siempre con el verano, y para disfrutarla sólo hay que escoger bien una zona con cielo abierto y oscuro, con poca contaminación, y sobre todo intentar no dormirse, porque cuando más y mejor se ve es bien entrada la noche.
Este año estamos de enhorabuena, ya que la luna nueva que tenemos a principios del mes de agosto hará que podamos ver con claridad la lluvia de las Perseidas, una lluvia de estrellas provocada por el cometa Swift-Tuttle. Esta lluvia en particular se puede ver cada año, desde mediados de julio, aunque cuando se observan mejor es entre los días 8 y 14 de agosto. En concreto, dicen que el 12 de agosto será el día en que mejor se podrá ver, entre las nueve de la mañana y las siete de la tarde, pero también se podran seguir observando la noche del 12 al 13 de agosto. Así que apúntate bien estos lugares donde podrás ver la lluvia perfectamente.
Observatori Fabra
Observatorio Fabra
El Observatori Fabra, situado en la montaña del Tibidabo, ofrece la posibilidad de reservar visitas por la noche para ver la lluvia de estrellas. Podréis cenar, disfrutar de una conferencia, una visita guiada y luego observar el cielo con telescopio.
Monestir de Poblet
En Poblet hace tiempo que h
Ejemplo 1: Estáis sentados en una terraza o en un bar/restaurante de la ciudad. Poco después, el camarero os dice que, si no es para comer, no os podéis quedar. "¿Y si tomamos una cerveza y picamos cuatro croquetas?". Tampoco. Comer o nada.Ejemplo 2: Estáis con cuatro amigos comiendo en un restaurante. Os traen la factura y veis que os han cobrado ocho euros en concepto de 'cubiertos'. ¿Os los coméis? ¿Os los lleváis a casa?Ejemplo 3: Tenéis 20 euros para comer. Pedís a conciencia para no gastar más y cuando os llega la factura... ¡zas! 24 euros. ¿Como ha ocurrido? "El IVA no estaba incluido en la carta", os dicen.Ejemplo 4: Estáis en un bar y os traen una Coca-Cola en lata. Roja e hirviendo, parece que os hayan traído lacre en vez de un refresco. Pedís un par de cubitos y a la hora de pagar os suman 20 céntimos por cada trozo de hielo.A todo el mundo le ha pasado esto en algún momento, y ya sea por desconocimiento de la ley, o por una distracción del camarero, no sabemos cómo reaccionar ni qué hacer. Precios diferentes de los de la carta, suplemento para usar los cubiertos, para pedir hielo o por comer pan... Si sois de los que vais un poco perdidos con este tema, aprended bien qué se puede hacer en situaciones como las siguientes.
IVA no incluído
Estás en un bar o restaurante y pedís platos por valor de 50 euros, pero la cuenta dice que tenéis que pagar 60. ¿Por qué? El IVA no estaba incluido. Esto es ilegal. El precio en la carta debe incluir el IVA. Y no, no vale i
Vas caminando por Barcelona y de golpe te das cuenta que ante ti se está rodando un video clip. De manera vergonzosamente indiscreta te paras a mirar si reconoces alguien famoso, ya que es posible que así sea. Aunque no reconozcas a nadie te quedas unos minutos pensando qué será. Si te ha pasado esto también te habrás preguntado qué (y cuántos) video clips se han rodado en nuestra casa. Aquí tenéis 10 (algunos mundialmente famosos y otros más independientes) que se han grabado en Barcelona -y alrededores- pero seguro que hay muchos más!
Kylie Minogue - Slow
Los diluvios hicieron que se necesitaran hasta tres días de intenso rodaje para grabar los 30 primeros segundos de Slow, donde un joven nadador se tira a la piscina Picornell de Barcelona con el skyline de la ciudad condal de fondo. Un hit que fue una "joya de las discotecas", como dijo Rolling Stone, en la que Barcelona tuvo un papel capital.
Keane - Disconnected
La banda británica Keane tiene el honor de ser, con The Beatles, Oasis y Radiohead, el único grupo en tener dos álbumes entre la prestigiosa lista Q de los 20 mejores discos británicos de todos los tiempos. Hace tres años, el grupo liderado por Tom Chaplin encargó a Juan Antonio Bayona la dirección del video clip del single Disconnected, y la ciudad elegida fue Barcelona. Más concretamente una casa antigua y tenebrosa de la zona alta de la ciudad. Aquí tenéis el resultado.
U2 - Vértigo
Uno, dos, tres ... ¡catorce! Os suena, ¿verdad? U2 batió todos los récords i
Llegamos a un edificio de Barcelona. Un hotel, una finca residencial... no importa. ¿Qué es lo primero que hacemos? Preguntar dónde está el ascensor. Lo cogemos, paramos en el piso correspondiente y nos vamos. Pim, pam. Pero, ¿qué pasa si nos fijamos en las escaleras de los centenares de edificios que hay en Barcelona y que pisamos cada año?"La gente prefiere subir en ascensor, y muchas veces pierde la oportunidad de descubrir joyas arquitectónicas", explica Gauvin, artista francés que vive en Barcelona y que hace seis meses empezó a fotografiar escaleras de edificios de nuestra ciudad que le llamaban la atención. "Hay algo súper adictivo en las formas perfectas de las escaleras, y es difícil apartar la vista de ellas. A veces es la simetría, otra solo nos marean. Elegantes y complejas, crean bellos patrones fotogénicos"."Descubrí rápidamente que Barcelona es una referencia mundial por su arquitectura. No dejo de explorar nuevas zonas para descubrir nuevas localizaciones. Es una ciudad llena de recursos, y la quiero explotar al máximo". Mientras Gauvin encuentra y fotografía nuevos secretos ocultos de la ciudad, aquí tenéis 10 escaleras de Barcelona que son verdaderas obras de arte.
Cotton House
Ohla Eixample
Ohla Laietana
Massimo Dutti
Institut Barraquer
Park Hotel
Hotel Astoria
Hotel H10 Urquinaona
Hotel Avenida Palace
Los apellidos no se eligen. Vienen de serie al nacer, y aunque podemos cambiar el orden en que queremos que aparezcan en nuestro documento de identidad, siempre nos acompañarán. Los hay muy comunes, en Cataluña (y en todo el Estado): González, López y Casas. Otros menos vistos, como pueden ser Tono, Tacuri y Abadín. Los nombres, por el contrario, sí se pueden escoger, aunque son nuestros padres quienes lo hacen. En el Barcelonès, por ejemplo, los nombres preferidos por los padres son Cristina, Isabel, David, Antonio y María.
Gracias a la web del Institut d'Estadística de Catalunya podemos saber cuáles son los nombres más usados, los apellidos más comunes y el ranking de los nombres de bebés más usados en el año 2014. ¿Os pica la curiosidad?
Los 20 apellidos más comunes en Cataluña (2014)
FOTO: Forebears
Los 20 apellidos más comunes en el Barcelonès (2014)
FOTO: Forebears
Los 20 nombres más frecuentes en el Barcelonès (2014)
FOTO: Forebears
Los 20 nombres de bebés más frecuentes en el Barcelonès (2014)
FOTO: Forebears
Algunos de los apellidos menos comunes (2014)
Gusano, Nus, Moina, Pezo, Salmi, Rollón, Tojo, To, Tacuri, Abadin, Uño...
Además, si tenéis un rato, en la web Mapa de Apellidos podeis poner vuestro apellido y aparecerá el mapa de España con las zonas donde hay gente con el mismo apellido. ¡O incluso podeis consultar de dónde provienen!
También podeis saber más sobre quién tiene el mismo ape
La sala Christie's de Nueva York ha visto como se batía un récord mundial al vender el cuadro 'Salvatore Mundi' de Leonardo Da Vinci. Lo hacía por la mareante cifra de 450 millones de euros, exactamente 450.312.500 dólares. Una subasta que duró 19 minutos y que, tal y como podemos ver en este vídeo, hizo que la tensión y la sorpresa fuera en aumento al ver cómo se pujaba tan fuerte por la obra.
Aun así, algunos expertos han dudado de la autenticidad de la obra, sobre todo por el reflejo irreal de la bola de cristal que aparece en el cuadro. "No hay suficiente base para atribuirlo a Leonardo", dijo hace poco Michael Daley, director de ArtWatch UK. Pero ni esto ha ahuyentado a sus pretendientes, que han pujado fuertemente por uno de los cuadros más famosos que hay.
El 'Salvatore Mundi' se creó en el año 1500. Permaneció en el Buckingham Palace varios años hasta el 1958, cuando fue vendido a un coleccionista americano por... ¡90 euros! Luego, en 2005, se descubrió que era realmente un Leonardo, y en 2013, un multimillonario ruso pagó casi 200 millones por él. Ahora, solo 4 años más tarde, ha batido todos los récords al venderse por más del doble.
Qué hay más bonito que ayudar al del lado sin esperar nada a cambio? El voluntariado es una acción de transformación social básica donde el espíritu de lucha contra las injusticias sociales y el amor por la igualdad de condiciones es básica. Siempre se necesitan voluntarios: por la inserción laboral, voluntariado hospitalario, de ocio educativo, de intervención en familias e infancia…hay muchos campos donde poder ayudar y a continuación encontrarás 5 opciones para hacer de voluntario durante este verano. O todo el año, está claro.
Voluntarios 2000: Si te gusta el deporte y el ámbito cultural, en Voluntarios 2000 son unos especialistas. El objetivo de Voluntarios 2000 es potenciar el conocimiento y el amor por la ciudad gracias a acciones y manifestaciones deportivas, culturales o cívicas tales como la cursa DIR-Guardia Urbana, el CorreBlau o el foro ‘la primavera de las associacions’. Entra en la web de Voluntarios 2000 para obtener más información o llama al 695.154.000.
Xarxa 9Barris Acull: más de 80 entidades forman la Xarxa 9barris Acull, que tiene como objetivo proponer acciones sociales que fomenten la convivencia y la incorporación a la vida social del barrio de vecinos que procedan de la inmigración, principalmente. Algunas de las actividades más relevantes son el servicio de asesoramiento jurídico, los talleres de lengua y entorno o los talleres de formación y fomento de la voluntariedad. Puedes contactar con ellos a través del siguiente email: info@9bacull.org
Casal
Exemple 1: Seieu a una terrassa o a un bar/restaurant de la ciutat. Poc després, el cambrer us diu que, si no és per menjar, no us podeu quedar. "Però, i si prenem una cervesa i piquem quatre croquetes?". Tampoc. Menjar o res.Exemple 2: Sou quatre amics que heu dinat a un restaurant. Us porten la factura i veieu que us han cobrat vuit euros en concepte de 'coberts'. Us els mengeu? Us els emporteu a casa? Exemple 3: Teniu 20 euros per dinar. Demaneu a consciència per no gastar més i quan us arriba la factura... pam! 24 euros. Com ha passat? "L'IVA no estava inclòs a la carta", us diuen.Exemple 4: Esteu a un bar i us porten una Coca-cola en llauna. Vermella i bullint, sembla que us hagin portat lacre en comptes d'un refresc. Demaneu un parell de glaçons i a l'hora de pagar us sumen 20 cèntims per cada tros de glaç.A tothom li ha passat
això en algun moment, i ja sigui per desconeixement de la llei, o per una distracció del cambrer, no sabem com reaccionar ni què fer. Preus diferents dels de la carta, suplement per usar els coberts, per demanar gel o per menjar pa... Si sou dels que aneu una mica perduts amb aquest tema, apreneu-vos bé què podeu fer en situacions com les següents.
IVA no inclòs
Esteu a un bar o restaurant i heu demanat plats per valor de 50 euros, però el compte diu que n'heu de pagar 60. Per què? L'IVA no estava inclòs. Això és il·legal. El preu a la carta ha d'incloure l'IVA. I no, no s'hi val indicar a la carta que l'IVA no està inclòs.
Negar-se a
Arribem a un edifici de Barcelona. Un hotel, una finca residencial... tant se val. Què és el primer que fem? Preguntar on és l'ascensor. L'agafem, parem al pis corresponent i marxem. Pim, pam. Però, què passa si ens fixem en les escales dels centenars d'edificis que hi ha a Barcelona i que trepitgem cada any?"La gent prefereix pujar amb l'ascensor, i moltes vegades perd l'oportunitat de descobrir joies arquitectòniques", explica Gauvin, artista francès que viu a Barcelona i que fa sis mesos va començar a fotografiar escales d'edificis de la nostra ciutat que li cridaven l'atenció. "Hi ha alguna cosa súper addictiva sobre les formes perfectes de les escales, i és difícil treure els ulls d'elles. De vegades és la simetria, de vegades només ens maregen. Elegants i complexes, creen bells patrons fotogènics"."Vaig descobrir ràpidament que Barcelona és una referència mundial per la seva arquitectura. No deixo d'explorar noves zones de la ciutat per descobrir noves localitzacions. És una ciutat plena de recursos, i vull explotar al màxim". Mentre Gauvin troba i fotografia nous secrets ocults de la ciutat, aquí teniu 10 escales de Barcelona que són veritables obres d'art.
Cotton House
Ohla Eixample
Ohla Laietana
Massimo Dutti
Institut Barraquer
Park Hotel
Hotel Astoria
Hotel H10 Urquinaona
Hotel Avenida Palace