5 coses que has de dir a la canalla perquè no es fiqui en embolics a Internet
Per bé que en edats primerenques és recomanable limitar molt l'ús de dispositius digitals, el cert és que els nens cada cop hi interactuen més d'hora. Els progenitors diligents saben que comprovar que els dispositius i els programes i aplicacions, especialment l’antivirus i el tallafocs, estiguin sempre actualitzats i operatius és cabdal per evitar ensurts amb el programari maliciós. També adopten mesures de control parental, vetllen per les dades personals dels més petits i estan al dia dels riscos que pot suposar per a ells l'ús de la xarxa.
Però a mesura que els fills conquereixen autonomia, perquè la relació de la mainada i els adolescents amb la tecnologia i, especialment, amb Internet, no esdevingui un malson familiar i es desenvolupi amb seguretat, cal assentar unes normes bàsiques. Sabem que no sempre és fàcil, de manera que, per donar-vos-hi un cop de mà, us proposem cinc consells bàsics perquè la canalla no es fiqui en embolics a Internet.
1. Ves amb compte, nap-buf!
És un fet: a la xarxa, com al món real, hi ha malànimes que s'aprofiten dels més vulnerables. Problemes com l'ansietat i la depressió, els trastorns alimentaris, les autolesions o el consum de drogues poden tenir l’origen en situacions de ciberassetjament o de 'grooming' (ciberassetjament sexual a menors). Els pares i mares han d’estar amatents i han de familiaritzar-se amb l’univers digital dels seus fills. És fonamental que a la llar es traslladi als nens i joves el missatge que han d’anar amb compte