Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Entrada del Mercat de la Boqueria
Foto: Shutterstock/ Ale ArgentierMercat de la Boqueria

La Boqueria de Barcelona és el millor mercat del món, segons una publicació gastronòmica internacional

El premi ha valorat la quantitat de plats locals que ofereixen els bars, així com l’oferta de producte fresc

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Els primers documents que confirmen la presència d’activitat mercantil en el Pla de la Boqueria es remunten al 1200. En aquell moment, els mercats estaven formats per paradetes temporals a l’aire lliure on els pagesos venien els seus productes per tal d’estalviar-se l’impost d’entrada de mercaderies dins la muralla. No va ser fins a l’any 1836 que es va inaugurar oficialment el Mercat de la Boqueria, convertint-lo en el primer mercat municipal de Barcelona. Amb els anys, la instal·lació és una de les parades obligatòries a visitar a la Rambla, no només perquè és el mercat més gran de Catalunya, sinó perquè també és el que té l’oferta alimentària més variada. Amb més de 300 parades l’espai reuneix des de fruiteries i verduleries, a carnisseries i peixateries, passant també per tendes especialitzades en pernil ibèric o bars de mercat, entre d’altres. I si bé s'ha convertit en una espècie de pelegrinatge pels turistes (actualment, el recinte rep entre 20.000 i 60.000 persones al dia), el Mercat encara manté l'essència dels seus inicis gràcies a algunes parades autèntiques que continuen la seva activitat.  

Aquesta diversitat, el seu emplaçament i la vitalitat dels comerciants que dia a dia treballen allà, ha dut al Mercat de la Boqueria a guanyar el reconeixement del millor mercat del món. Així ho ha dictaminat el premi anual Global Tastemakers de Food & Wine, que a través dels seus experts culinaris i de viatges ha elaborat un rànquing dels millors mercats d’aliments del món. 

La Boqueria
Foto: ShutterstockLa Boqueria

El premi ha qualificat la instal·lació barcelonina pel valor de la quantitat de plats locals que ofereixen els bars gastronòmics, així com l’oferta de producte fresc com el marisc i les carns. A més, ha destacat el bar de tapes de El Quim, per ser un "autèntic paradís gastronòmic" i la parada Joan La llar del Pernil, per la seva oferta de pernils ibèrics i embotits. 

Així doncs, el Mercat de la Boqueria s’ha situat per davant d’altres icònics establiments d’arreu del món com el Tsukiji Outer Market, al Japó, o el Borough Market de Londres, que han tancat el podi. 

El top 10 del millors mercats del món

    1. La Boqueria (Barcelona)
    2. Tsukiji Outer Market (Tòquio, Japó)
    3. Borough Market (Londres, Anglaterra)
    4. La Merced Market (Ciutat de Mèxic, Mèxic)
    5. Nishiki Market (Kyoto, Japó)
    6. English Market (Cork, Irlanda)
    7. Jemaa El Fna (Marràqueix, Marroc)
    8. Marché des Enfants Rouges (París, França)
    9. Lau Pa Sat (Singapur)
    10. Campo de' Fiori (Roma, Itàlia)

NO T'HO PERDIS: TOTA LA INFORMACIÓ I ENTRADES DEL TIME OUT FEST 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat