Pera’nın dar sokaklarından geçip yukarı tırmanınca ışıltılı Haliç manzarası boylu boyunca önünüze seriliyor. Geleneksel mezelerin yanı sıra Orta Doğu, Anadolu ve Balkan mutfaklarından esintilerle farklı tat arayışını hemen seziyorsunuz. Hurmalı ve ballı şakşuka, levrek ceviche ya da çıtır karidesli deniz börülcesi hem tanıdık hem de sıra dışı. İstridye mantarıyla servis edilen yarısı pişmiş antrikot çiğet sevmeyenleri bile baştan çıkarabilir. Duble’ye ilk gidişiniz için şu önerilerimizi de aklınızın bir köşesine yazın: Şeftali ağacı kabuklarıyla tütsülenmiş yoğurtla yapılan biber borani, pers pilavı, istiridye mantarı eşliğinde hardallı sosla sunulan füme dil ızgara ve keçi peynirli paçanga böreği yoğun talep gören tabaklar arasında.
![fava fava](https://media.timeout.com/images/103904539/750/562/image.jpg)
Balıklardan özellikle gümüş ve tekir, ara sıcaklardan balık köftesi, tatlılardan da ev baklavası denenmeli. Dışarıda iskelenin sağına ve soluna yayılmış şekilde 200 kişi; içeride ise 60-70 kişi birlikte yemek yiyebiliyor. Hafta sonları spesiyalleri olan midye dolması çıkıyor. Mevsime göre de enginar dolma, fava, pilaki ve zeytinyağlılar yapıyorlar. Mutfağın yıllardır değişmeyen isimleri ise Bayram Usta ve Cengiz Usta.
Sahibi her masayı dolaşıyor; birbirlerine çok da uzak durmayan masalar arasında kadehler sıkça birbirlerine doğru kaldırılıyor. Müdavimleri şaşırtıcı: Eski 68 kuşağı üniversitelileri, reklamcılar, yayıncılar, yazarlar, çizerler… Masanızda rakının yanında mutlaka patlıcan salatası ve topik bulundurun. Hesaplar, o müthiş yemeğe ve keyfe oranla çok hesaplı.
Discover Time Out original video