News

‘Af’ filminin Tokyo Film Festivali prömiyeri öncesinde fragmanı yayınlandı!

Reklâm

Cem Özay’ın ilk uzun metraj filmi ‘AF’, 33. Tokyo Uluslararası Film Festivali ‘Tokyo Prömiyer 2020’ seçkisinde dünya prömiyerini gerçekleştirmek için gün sayıyor. 4 Kasım Çarşamba günü festivalde ilk gösterimi yapılacak filmin fragmanı yayınlandı. Cem Özay’ın senaryosunu Tuğçe Öztabak’la yazdığı, Türkiye’den Tokyo Uluslararası Film Festivali’ne bu sene seçilen tek yapım olan ‘AF’ın basın toplantısı 8 Kasım Pazar günü yapılacak.

Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Aslan, Yusuf Bayraktar ve Macit Koper’in başrollerinde yer aldığı filmde geçimini bir dağ köyünde ağaç ticareti ile sağlayan otoriter bir baba ile çocukları arasındaki çatışma anlatılıyor.

Yapımcılığını Ömür Güner’in, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği ‘AF’ın çekimleri geçtiğimiz sene Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Gürcistan sınırında bulunan Macahel Vadisi’nin bir dağ köyünde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen film Antalya Film Forum’dan TRT Proje Geliştirme Özel Ödülü ile İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da Başka Sinema Dağıtım Ödülü'nü kazanmıştı.

‘AF’ Fragman: https://youtu.be/wVfhNSmk86Q 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AF

Sinopsis:

Geçimini bir dağ köyünde ağaç ticareti ile sağlayan otoriter bir babanın, baskıcı ve adaletsiz davranışları nedeniyle ailesi ile olan sorunları derin bir boyut kazanır. Ailenin içine girdiği bu psikolojik krizden çıkabilmelerinin yolu aile bireylerinin birbirlerini affedebilmelerine bağlıdır.

Künye

 

Yönetmen: Cem Özay

Senaryo: Tuğçe Öztabak - Cem Özay

Yapımcı: Ömür Güner

Ortak yapım: TRT

Oyuncular: Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Arslan, Yusuf Bayraktar, Hasret Canan Tutuş, Samet Güler ve Macit Koper

Görüntü Yönetmeni: Sebastian Weber

Sanat Yönetmeni: Gülay Doğan

Kurgu: Cem Özay - Sait Ali Demir

 

 

CEM ÖZAY

Biyografi

Cem Özay, 1983 yılında Gaziantep’te doğdu. 2003 yılında film sektöründe çalışmaya başlayan Özay, pek çok dizi ve sinema filminin prodüksiyonunda idari yapımcı olarak yer aldı. İlk yönetmenlik denemesini 2017 yılında ‘Yolcu’ adlı kısa filmi çekerek gerçekleştirdi.  ‘Yolcu’ adlı kısa filmi ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. ‘AF’ ilk uzun metraj filmidir.

Son haberler

    Reklâm