![Kaset Bistro Kaset Bistro](https://media.timeout.com/images/103218045/750/562/image.jpg)
Neresi burası?
Abbasağa, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndan yukarı çıkarken sol paralelde kalan, işlek cadde ve gürültülü trafikten uzak bir vaha.
Adı nereden geliyor?
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Osmanlı’daki bir harem ağasının adı verilmiş. Civarda yine bizim Abbas’ın isim babası olduğu bir cami ve çeşme de mevcut. Ama artık Abbasağa isminin temsil ettiği en önemli şey Abbasağa Parkı desek yeridir.
Parkı var yani...
Var demek az kalır. Apartman yığınları arasına yeşil katmasının dışında, içinde basketbol sahası, çocuk oyun alanları ve köpek sahipleri için şahane gezi parkurlarının olmasıyla Abbasağalıların canı ciğeri.
Parkının tarihi nedir peki?
Eski bir mezarlık üzerine kurulmuş Abbasağa Parkı. Esas tarihi ise modern zamanlarda yazıldı diyebiliriz. Otoparka dönüşmesine karşı çıkan mahallelinin sayesinde yeşil kalmış, Çarşı’nın gözbebeği olmuş, Gezi zamanı adını sıkça duyduğumuz Abbasağa Forumu’na ev sahipliği yapmış bir yer burası.
Abbasağalı ne yapar mahallesinde?
Civardaki yüksek binalardan birinin tepelerinde yaşayacak kadar şanslıysa Boğaz’ı seyreder, dışarı çıktığında ise parkta gezer, parkın girişindeki güneş saatinin etrafına oturur, yanıbaşındaki çaycıdan faydalanır ya da iki adım ötedeki Doğa Börek’ten (Yıldız Caddesi 4) bir şeyler atıştırır.
Civarda dikkat çeken mekânlar neler?
Geçtiğimiz sene içinde açılan iki mekân mahallelilerin son favorileri. Birincisi parka çıkan yokuşlardan birinde yer alan Kilit Bar(Bostancı Veli Sokak 4). Garip isimli kokteylleriyle ünlü, içinde Hobbit’ten esinlenen ‘kovuk’ isimli şirin bir özel odası bulunan bir mahalle barı Kilit.
Diğeri ise No 41 (Yıldız Caddesi 41) isimli kahveci. Parkın üst girişinin biraz ilerisinde kalıyor. İşe giderken önünden geçenler, parkta gezintiye çıkmadan önce kahve takviyesi arayanlar için bir nimet. Cold brew’ları ve Nutellalı keklerine puanımız 9.