Sonic Swim'de kimler var?

Kilyos’un gözde mekanı Kafes’te, house ve tekno müziğin en özgün isimleri 30 Haziran Cumartesi günü bir araya geliyor.

Reklâm

Kilyos’un gözde mekanı Kafes’te, house ve tekno müziğin en özgün isimleri 30 Haziran Cumartesi günü bir araya geliyor. Gündüz başlayacak ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek parti, atmosferi, yeme-içme alternatifleri ve görsel dünyası ile katılımcılara büyüleyici bir yaz günü ve gecesi yaşatacak. Uluslararası elektronik müzik sahnesinin en heyecan verici isimlerinden Byron the Aquarius, DJ Seinfeld, Marquis Hawkes, Pangaea ve Seb Wildblood, Sonic Swim kapsamında Türkiye’de ilk defa sahne alacak. Festivale sayılı günler kalmışken DJ’leri yakından tanıyalım.

Sonic Swim, 30 Haziran, Kafes, 13.00, bilet fiyatları için: 

http://www.biletix.com/etkinlik/VR602/TURKIYE/tr

DJ Seinfeld

Soundcloud: soundcloud.com/dj-seinfeld

İsveçli DJ ve prodüktör Armand Jakobsson’ın teyp hışırtısıyla sıvalı dans dostu şarkıları, sahne adının da geldiği 90’lı yıllara nostaljik bir yolculuğa götürüyor dinleyiciyi. DJ Seinfeld’in house’tan teknoya uzanan diskografisi, günümüz dans müziğinde az rastlanan duygusal bir samimiyete sahip. Sonic Swim seti öncesi, elektronik müzik sahnesinin yükselen yıldızıyla şarkı yazma süreci, yeni albümü ve en sevdiği ‘Seinfeld’ bölümü hakkında sohbet ettik.

Bir şarkı yazmaya genelde nasıl başlıyorsun?
Çoğu zaman yaratıcı süreci tetikleyen şey, duyduğum bir ses, melodi ya da tını oluyor. Aklımdan uçmadan hemen onu yazmaya çalışıyorum ve sonrasında da ona uyacak davul ya da ritmik elementler ekliyorum.

Yakın zamanda yeni EP’n ‘Sakura’, Deep Sea Frequency etiketiyle yayınlandı. Albüme ne ilham verdi? Kiraz ağaçları mı?
Deep Sea Frequency ekibini uzun zamandır tanıyordum ve müzik zevklerine oldukça hakimdim. Bu albümde four-on-the-floor ritminden uzaklaştığım şarkılar denemek istedim ve Deep Sea Frequency bu tarz şarkılar yayınlamak için ideal bir etiket. Albümün ismine gelecek olursak, internette sample ararken Japon kiraz ağaçlarına rastladım ve sakura ismi hoşuma gitti.

Özgün prodüksiyonlarının dışında remikslerinle de tanınıyorsun. Başka bir sanatçının şarkısını remikslerken nasıl bir yol izliyorsun?
Şarkıyı defalarca dinledikten sonra kendime soruyorum: Remiks benim müziğimi yansıtıyor mu? Ve sanatçının eserine yeterince hürmet ediyor muyum? Remiks yapmak benim için kolay değil çünkü genelde yapmak istediğim müzikle ilgili aklımda çok spesifik fikirler var. Ama yine de bu zorluğu seviyorum.

DJ setlerinde kalabalığın değişen enerjisine nasıl adapte oluyorsun?
Şarkı seçimimde kendime mümkün olduğu kadar güvenmeye çalışıyorum. Ama bazen kafamı kaldırıp, bir şarkının istediğim reaksiyonu almadığını gördüğümde kendimden şüphe ettiğim olmuyor değil. O anlarda insanları daha da yakından gözlemlemeye ve onları müziğe geri çekmeye çalışıyorum. DJ’lik artistik bir ifade olduğu kadar dinleyici ile kurulan sosyal bir etkileşim, bir bağ bence.

Sahne adın 90’ların meşhur televizyon dizisi ‘Seinfeld’den geliyor. Daha önceki röportajlarında ‘Seinfeld’in teselli için izlemeyi en sevdiğin şey olduğunu söylemiştin. Teselli şarkın var mı?
Omar-S, ‘Day’.

Peki, en sevdiğin ‘Seinfeld’ bölümü hangisi?
‘The Chicken Roaster’

Byron the Aquarius

Soundcloud: soundcloud.com/officialbyrontheaquarius

Byron the Aquarius’un ilk mesleği olan caz piyanistliğinden gelen melodi ve harmoni birikimi, Sound Signature ve Wild Oats gibi etiketlerden çıkan albümlerinde kendini belli ediyor. Byron the Aquarius Alabama doğumlu olsa da, Dimensions ve Dekmantel gibi festivallerde çaldığı DJ setlerinde ve prodüksiyonlarında Detroit ve Chicago arasında mekik dokuyor.

Reklâm

Marquis Hawkes

Soundcloud: soundcloud.com/marquis-hawkes

DJ’lik kariyerine 90’ların rave sahnesinde başlayan Mark Hawkins, kariyeri boyunca teknodan ghetto house’a uzanan geniş bir yelpazede, farklı isimler altında müzik üretti. Fakat en çok ses getiren mahlası, şüphesiz ki klasik house müziğe şapka çıkarttığı ve Dixon Avenue Basement Jams, Clone ve Aus Music gibi plak şirketlerinden albümler yayınladığı Marquis Hawkes.

Pangaea

Soundclud: soundcloud.com/pangaea

Pangaea’nın yenilikçi tekno anlayışı, Londra’daki efsanevi kulüp Fabric’in miks serisi için 2014’te yaptığı ‘Fabriclive.73’ seçkisinde kendini belli etti. FACT başta olmak üzere birçok müzik yayını tarafından 2016’nın en iyileri arasında gösterilen ilk albümü ‘In Drum Play’ ile Pangaea, kural tanımazlığının DJ setlerinde olduğu kadar prodüksiyonları için de geçerli olduğunu gösterdi. Pangaea’nın Ben UFO ve Pearson Sound ile kurucusu olduğu Hessle Audio, elektronik müzik piyasasının en başarılı plak şirketlerinden birisi olmaya devam ediyor.

Reklâm

Seb Wildblood

Soundcloud: soundcloud.com/sebwildblood

Church, Coastal Haze ve all my thoughts etiketlerinin arkasındaki isim olan Seb Wildblood, Project Pablo ve Mall Grab gibi sanatçılarla çıkardığı plaklar ve düzenlediği partiler sayesinde Güney Londra’nın elektronik müzik sahnesine damgasını vurdu. Seb Wildblood’ın orijinal prodüksiyonları ve detaylı seçkilerinin arkasında, house müziğin eklektik tonları ve caz tınılarına kulak veren bir hassasiyet var.

Tavsiye edilen
    İlginizi çekebilecek diğer içerikler
      Reklâm