Yaz geldiğinde güney sahillerini düşlüyoruz çoğumuz. Ancak İstanbul’da kalmak sandığınız kadar dezavantajlı olmayabilir. Parkları, sahilleri ve bahçeli kafeleriyle İstanbul, esinti arayışına çıkanlara pek çok alternatif sunuyor. Farklı yaş gruplarını ve zevkleri gözeterek hazırladığımız önerilerimizde, serinlemeniz için hem klasikleşmiş hem de daha az bilinen seçenekler sunmaya çalıştık. Listemiz Ağustos ayında yelpazeniz olsun. Unutmayın, İstanbul her mevsim güzel.
Backyard’da bir akşam geçirin
Arnavutköy ve Etiler semtlerinin ortasında kalan tarihi Fransız Yetimhanesi’nin bahçesinde bulunuyor Backyard. Kendine has atmosferiyle size İstanbul’da olduğunuzu unutturup tatile çıkmışsınız gibi hissettiren yerlerden. Bebeköy’ün bu havalı mekanını yaz aylarında ferah bir kahvaltı yapmak için aklınızda bulundurun. Ancak akşam saatlerini özellikle tavsiye ederiz. Elektronik ve soul seviyorsanız, Bebek Koyu’na tepeden bakan bahçe barı Backbar’da çalan DJ’ler sizi mutlu edecek. Çimlerin üzerindeki oturma alanında tapaslarınızı yerken, dans etmeye geçmek için sabırsızlanacaksınız.
Bebeköy Sokak 4, Etiler. backyard.com.tr
Klein Garten’da strese veda edin
İstanbul’un gece hayatı trendlerinde son yıllarda etkin rol oynayan Klein mekanlarının yaz adresi Klein Garten, akşam saatlerine serin bir geçiş yapmak için ideal. Pera’da bir gökyüzü bahçesi olarak tanımladıkları mekan gün batımını izlemek için şahane bir manzara sunuyor. Soul Revue ekibinden DJ’lerin çaldığı mekanın oturma yerleri rahat ancak bir süre sonra dans etmek isteyeceksiniz tabii. Kendinizi neşeye teslim edin çünkü sizi yoran İstanbul burada ayaklarınızın altında.
Meşrutiyet Caddesi 67, Tepebaşı. instagram.com/kleingartenistanbul
Beykoz Kundura’daki konserleri ve film gösterimlerini kaçırmayın
Beykoz Kundura, Ağustos ayında şehirde kalanlar için iyi bir kaçış noktası. Bir Yaz Gecesi Sahnesi etkinlikleri kapsamında elektronik, world, funk, indie, pop ve rock müziğin heyecan verici isimleri performans sergiliyor. 7-28 Ağustos tarihleri arasında ise MUBI Türkiye iş birliğiyle Bir Yaz Gecesi Sineması adı altında açık havada film gösterimleri sizi bekliyor. Tekne ulaşım imkanı ve etkinliklerin içeriği hakkında bilgi edinmek için Beykoz Kundura’nın web sitesine göz atabilirsiniz.
www.beykozkundura.com
Girandola Dondurma’yı deneyin
Boğaz’ın şahane noktası Arnavutköy’ün sokaklarında gezerken, semtin mimarisi size göz banyosu yaptıracak. Ancak tat alma duyunuzu da ihmal etmeyin. Serinlemek için Girandola’dan alacağınız bir dondurmadan daha iyi ne olabilir? İtalya’daki dondurma kültürünü ve lezzetini şehre taşıyan Girandola’nın kalitesi müşterilerinin yüzlerindeki memnuniyetten belli. Tarçın-elma ve yoğurt gibi çeşitleri her gittiğinizde bulabilirsiniz. Bazı özel dondurmaları ise haftada bir hazırlıyorlar. Perşembe kazandibi, cuma Nutella, cumartesi cookies… Kıvam arttırıcı ya da aroma kullanılmayan dondurmalarda meyveler taze ve mevsimlik. Girandola’nın Arnavutköy dışında Yeniköy, Caddebostan, Göktürk, Akasya Acıbadem, Aqua Florya ve İstinyePark’ta da şubeleri var.
Bebek Arnavutköy Caddesi 109, Arnavutköy. instagram.com/girandolagelato
Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret edin
Bizans İmparatoru Justinianus tarafından 6. yüzyılda yapılan bu yer altı sarnıcı İstanbul’un en etkileyici kültürel miraslarından bir tanesi. Özellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği sarnıç, yaz aylarının sıcağından etkilenmiyor haliyle. Tarihiyle sizi etkileyecek bu yapıyı serinlemek için bir sığınak gibi görebilirsiniz. Taş bir merdivenden indiğiniz sarnıçta dokuz metre uzunluğunda ve farklı mermer cinslerinden yontulmuş yüzlerce sütunla karşılaşacaksınız. Yunan mitolojisinde kendine bakanları taşa çevirmesiyle bilinen Medusa Başı, Yerabatan Sarnıcı’nı nazarlardan korumaya devam ediyor.
Yerebatan Caddesi 1/3, Fatih. yerebatan.com/tr
Emily’s Garden’ın bahçesine sığının
Eğer daha önce içine girmediyseniz, Susam Susak’ta yürürken önünden geçip gittiğiniz Emily’s Garden’da sizi nasıl bir sürpriz beklediğini bilemezsiniz. Çünkü mekan size arkasında harika bir bahçe bulundurduğuna dair hiçbir ipucu vermiyor. Girişte merdivenleri çıkarak ulaştığınız bar kısmından aşağıya indiğinizde zamanı unutturacak bir atmosferle karşılaşıyorsunuz. Milano’daki şehir içi bahçelerinden ilhamla düzenlenmiş bu bahçenin akşam vakti ampullü ışıklandırması etrafa samimi bir hava veriyor. Etrafta dolaşan şirin kediler arasında, ağaçların verdiği huzur ve güven duygusu içinde yiyip içiyorsunuz. Günün her saatinde aradığınız ferahlığı burada yaşayabilirsiniz. Oğulcan Engin’in işlettiği mekandaki tatlı favorimiz güllü panna cotta, mutlaka deneyin.
Susam Sokak 13, Cihangir. emilysgarden.com.tr
Şile Feneri’ni görün
Serinleme bahanesiyle İstanbul’un merkezinden uzak köşelerine gitmekte fayda var. Şehirden ayrılmadan deniz havası solumanız ve esintiyle canlanmanız için bir diğer önerimiz bulunduğu bölgenin sembolü haline gelmiş olan Şile Feneri. Ülkemizdeki aktif fenerler arasında en büyüğü olan bu fener dünyada da ikinci sırada. Geçtiğimiz 150 yıla şahitlik etmiş bu yapı, Kırım Harbi zamanında Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na girecek gemiler yollarını bulabilsin diye inşa edilmiş. Işığını elli kilometreyi aşan bir uzaklığa gönderebiliyor. Etrafında gezinirken kıyıya vuran dalgaların sesiyle tazeleneceksiniz.
Şile Feneri Fener Caddesi, Şile.
Kafes & Suma Beach’te takılın
Yaz sezonu için güçlerini birleştiren Kafes ve Suma Beach, hafta sonlarının en ilgi çeken etkinliklerinin ev sahipliğini yapıyor. Piknik ve panayır gibi eğlenceli etkinlikler için yolunuzu buraya düşürmelisiniz. Karadeniz’in tadını çıkarabileceğiniz başka yerler de olabilir belki, ama burada müziğin kalitesi konusunda emin ellerdesiniz. Şezlongda uzanırken kulağınıza gelecek melodiler keyfinizin dozunu da belirleyecek. Ulaşımı dert etmeyin, Hacıosman’dan kalkan servisleri kullanabilirsiniz.
Tatlı Su Caddesi 4, Sarıyer. Bilgi ve rezervasyon için: (0532) 055 35 91, bugece.co
Atatürk Arboretumu’nda oksijen depolayın
Arboretum ismine kulağınız pek aşina olmayabilir. Bir bitki müzesi olarak tanımlanabilecek Atatürk Arboretumu orman mühendisleri, peyzaj mimarları ve doğa tutkunları için canlı bir laboratuvar öncelikle. Öte yandan tüm halkın ziyaretine açık bu alan hem oksijen depolamak hem de ağaçların gölgesinde serinlemek için harika bir istikamet. İçine girdiğinizde bir kartpostaldaymışsınız gibi hissedeceğiniz bu ortamda fotoğraf çekme arzusuna kapılacağınızı biliyoruz. Siz yine de teknolojinin etrafınızdaki ağaçları seyretmekten alacağınız zevke mani olmasına izin vermeyin. Önerimiz buranın tadını sabah saatlerinde yapacağınız bir yürüyüşle çıkarmanız.
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Orman Fakültesi, Valide Sultan Caddesi, 2, Bahçeköy. ataturkarboretumu.ogm.gov.tr
Rahmi M. Koç Müzesi’nin tekne turlarına katılın
Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’te nostaljik tekne turları düzenliyor. Müze envanterinde bulunan restorasyon görmüş balıkçı teknesi Kont Ostrorog ile gerçekleştirilen turlara katılarak Haliç’in tarihi ve kültürel kimliğini keşfetmeniz mümkün. Turlar pazartesi ve salı günleri hariç hafta içi iki, hafta sonu ise üç sefer halinde gerçekleştiriliyor. 30’ar dakikalık turlara katılım Covid-19 önlemleri kapsamında 10 kişi ile sınırlı.
Hasköy Caddesi 5, Hasköy. www.rmk-museum.org.tr
Sedef Adası’nda denize girin
Tavşanı bol olduğu için eskiden Tavşanadası olarak bilinen Sedef, Adalar’ın yerleşime açık olanları arasındaki en küçüğü. Bizans döneminde sürgün yeri olarak kullanılan bu ada uzaktan bakıldığında sedefe benzetildiği için bugünkü ismini almış. Havasının temizliğiyle sizi tavlayan adanın manzarası da eşsiz güzellikte. Büyük kısmı özel mülkiyete dahil olsa da yine de buraya yapacağınız bir ziyaretin unutamayacağınız bir anıya dönüşeceğine eminiz. Sedef Adası’nda denize girmek isterseniz Elio Sedef’in plajını tavsiye ederiz.
Ulaşım bilgileri için: instagram.com/eliosedef
Damla Dondurma’da nostalji yapın
Kurtuluş, İstanbul’un eski dokusunu koruyan semtlerinden. Esnafla muhabbet de size mahalleli hissini yaşatmaya devam ediyor. Atmosferi nostaljik Damla Dondurma da semtle özdeşleşenlerden. 1989’da açılan ve 1994’ten beri Kurtuluş’ta hizmet veren Damla Dondurma’da sade, çikolata, karamel, limon, çilek, vişne, böğürtlen ve çam fıstığı gibi klasik dondurma çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Külahınıza koyduracağınız dondurma çeşidini seçerken çalışanların saygılı ve nazik üslupları sizi etkileyecek. Sevgilileriyle pastanelerde randevulaşan nesildenmiş gibi hissedeceksiniz. Dondurmanızı kağıt helva arasında isteyerek çocukluğunuza da dönebilirsiniz.
Kurtuluş Caddesi 110/A, Şişli.
Mükellef’te müthiş bir sofraya oturun
İstanbul’u diğer şehirlerden ayıran özelliklerinden biri, şehri farklı açılardan görebildiğiniz muhteşem terasları. Akşam yemeğini etrafınızı saran nefes kesici bir manzaranın ortasında ve püfür püfür bir esinti içinde yemek isterseniz Mükellef kaçınılmaz adresiniz olacak. Karaköy gibi sık sık çehre değiştiren bir semtte açıldığı günden beri kalitesini koruyan Mükellef, Tarihi Yarımada’nın ilham veren manzarasını da yanı başınıza getiriyor. Bu başarının arkasında televizyon programlarındaki sıcakkanlı ve dinamik tarzıyla gönülleri çelen şef Arda Türkmen ve ekibi bulunuyor. Modern bir meyhane havası soluyacağınız Mükellef’e gittiğinizde kırmızı soğanla süslenmiş favalarını ve tarçın kokulu topiklerini kesinlikle denemelisiniz. Yemeğinizin finalini de cevizli kabak tatlısı ile yapın.
Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi Maliye Caddesi 8/A, Karaköy. www.mukellefkarakoy.com
Pierre Loti Tepesi’nden şehri izleyin
Osmanlı kültüründen etkilenen ve eserlerinde de İstanbul’a sık sık yer veren Fransız yazar Pierre Loti’nin ismini taşıyan bu tepe, enfes manzarası ve mistik havasıyla her zaman cazibesini koruyor. İstanbul hayranı Loti, burada bulunduğu zamanlarda Eyüp’te yaşamış ve özellikle ‘Aziyade’ isimli romanında şehre duyduğu hayranlığı aktarmış. Buradaki havayı soluyunca insan ister istemez bir Batılının kültürümüzü nasıl gördüğünü düşünüyor ve sahip olduğumuz güzelliklerin değerini farklı bir perspektiften anlıyor. Tepeye çıkan teleferikte giderken duyduğunuz çocuksu sevinç, Tarihi Kahve’de Haliç’e tepeden bakarken yudumladığınız içeceğiniz ve yüzünüze vuran rüzgar… Daha ne olsun?
Tarihi Kahve, Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri, İdris Köşkü Caddesi, Eyüp.
Maçka Demokrasi Parkı’nda günün yorgunluğunu atın
Büyük kentte yaşayanlar için modası geçmeyecek zevklerden biri parklara gitmek. Çimenler üzerine yayılmanın samimiyeti artıran etkisi ve etraftaki insan kalabalığının verdiği enerjiyle yaz aylarının en gözde aktivitelerinden bir parklarda vakit geçirmek. Adres Maçka Parkı olunca buna Avrupai bir hava da ekleniyor. Kurulacağınız kısmı seçmeden önce bir podyumda yürür gibi boy gösteriyorsunuz, çünkü burayı mesken belleyen gençlerin çoğu stillerini önemsiyor. Maçka Parkı’nın tadını çıkarmak için Nişantaşı’nda ya da Beşiktaş’ta oturmanıza gerek yok. Burada geçireceğiniz uzun saatler için yol kat etmenize değer.
Kadırgalar Caddesi, Harbiye.
Büyükada’da bisiklet turuna çıkın
“Kendi rüzgarımı kendim yaratırım.” diyorsanız bisiklet sürerek hızla sıcaklardan kaçabilirsiniz. Şehirde bisiklet kullanacak alanlar artıyor artmasına ancak Büyükada’nın manzarası eşliğinde pedal çevirmek gibisi yok. Kendi bisikletinizi götürebileceğiniz gibi, gittiğinizde günlük bisiklet de kiralayabilirsiniz. İlk söylenen fiyatlar esneyebiliyor, pazarlık yapmayı unutmayın. Ardından başlasın özgürlük hissi ve yorulduğunuzda çam ağaçlarının gölgesindeki serin molaların keyfi.
Baykuş Plajı’nda yüzün
İstanbul gibi denizle iç içe geçmiş bir şehirde yaşarken her istediğimizde suyla buluşamamak iç burkuyor doğrusu. Ancak biraz mesafe kat ederek de olsa şehrin sınırları içinde plaj keyfi yaşamak mümkün. Kilyos’taki Baykuş Plajı dalgalarla buluşmak için iyi bir alternatif. En güzeli de şezlonglarda uzanırken, denizden esen rüzgarın rahatlatıcı etkisiyle soğuk içeceğinizi yudumlamak. Eğer hafta sonu gidip geceyi de burada geçirmek isterseniz, bungalov ya da çadır kiralama şansınız var.
Sarı Çiçek Sokak, Kilyos.
Akşam yemeği için Turk’e gidin
Şef Fatih Tutak, İstanbul gastronomi sahnesini heyecanlandıran restoranı Turk’te, sofistike arayışları olanları hedefleyen bir menü hazırlıyor. Fine dining konseptiyle hazırlanan yemekleri tatmak yeterince tatmin edici, yaz mevsimi için açılan geniş terasın hoş atmosferi ise keyfinizi ikiye katlıyor. Turk’te, yaz için dört tabaklı bir tadım menüsü sunuluyor. Mikro sezonsallık ilkesine bağlı olarak menü her gün yenileniyor. Malzemeler ise lokal üreticilerden temin ediliyor. Sıcaklardan bunaldığınız bir günü Turk’te noktalamak gibisi yok.
Cumhuriyet Hacıahmet Silahşör Caddesi, Yeniyol Sokak 2, Bomonti. turkft.com
Serez Dondurmacısı’nın gurme seçeneklerini tadın
Yaz aylarının karşı konulmaz lezzetini deneyimlemeyi, bir gastronomi tecrübesine dönüştürmek isteyenleri anlıyoruz. Bu nedenle önerimiz Serez Dondurmacısı’nın gurme kategorisindeki seçeneklerini denemeniz. Belçika çikolatası, Hacımemiş kurabiyesi ya da Çanakkale’nin meşhur Biga cevizinin kullanıldığı dondurmaları fark yaratıyor. Hazır şurup ve yapay tatlandırıcı içermeyen dondurmalarını İstanbul’un farklı semtlerinde tatmanız mümkün. Kartal, Maltepe, Bostancı, Acıbadem, Kozyatağı, Ataşehir ve Bakırköy’de şubeleri var.
serezdondurmacisi.com
Gülhane Parkı’nda nefes alın
Tarihi Yarımada birçok İstanbullu için geçmişte gittikleri ancak artık pek uğramadıkları bir bölge. Halbuki burası sadece turistlere hitap etmiyor ve gündelik hayatın kalitesini artıracak güzellikler barındırıyor. Tarih derslerinde Tanzimat Fermanı’nın okunduğu yer olarak aklımıza kazınmış olan Gülhane Parkı da onlardan biri. Etrafı uzun ağaçlı ve çiçekli yollarında yürürken şehrin tarihini de hissedeceğiniz parktaki Aşık Veysel heykelini görmelisiniz. Park, Cem Karaca’nın Ceviz Ağacı şarkısına da konu olmuş.
Gülhane Parkı, Cankurtaran, Kennedy Caddesi, Fatih.
Limonlu Bahçe’de soluklanın
İstiklal Caddesi’nden Tophane’ye inerken Fransız Sarayı’nın arkasında kalan Limonlu Bahçe bir Beyoğlu klasiği. Mekana ismini veren limon ağaçlarıyla beraber manolya, gül, çam, ıhlamur ve erik ağaçlarının da bulunduğu bahçe çok havadar ve zevkle düzenlenmiş. Taksim kalabalığına bu denli yakın olduğu halde, tamamen kendi dingin ruhunu yaratabilmiş bu mekan 2001’den beri kalitesini korumaya devam ediyor. Bahçesindeki kaplumbağalar sempatinizi uyandıracak. Limonataları bahçe mahsulünden, denemezseniz olmaz. Salıncağı kaparsanız, yaşadınız.
Yeniçarşı Caddesi 74, Beyoğlu. limonlubahcebeyoglu.com
Hisar Buselik’te muhabbete doyun
Hisar Buselik’in masalsı bir atmosferi var. Boğaz’a dökülen Göksu Deresi’nin kenarında yer alan bu açık hava meyhanesi Anadolu Hisarı manzaralı. Dereden yat ve tekneleriyle süzülür gibi geçenleri izliyorsunuz, fonda nostaljik meyhane şarkıları çalıyor ve sevdiklerinizle muhabbete doyum olmuyor. Beykoz’da şehir hengamesinden uzak bu kaçamakla tazeleniyorsunuz. Rum ve Sefarad mutfağından esinlenmiş mutfaktan çıkan lezzetler sizi mest ediyor. Söylediğiniz mezeler arasında Girit ezmesi, bademli kuru cacık ve ahtapot salatası mutlaka olsun. Tünel, Moda ve Fenerbahçe’deki Buselik şubeleri de sizi bekliyor.
Küçüksu Caddesi, 4, Beykoz. buselikmeyhane.com
Polonezköy’e gidin
Beykoz’un bir beldesi Polonezköy. Şehir içinde taşranın dinlendirici havasını soluyabileceğiniz bir kaçamak yeri. Yemyeşil doğa ve kuş sesleriyle yenilenmek için birebir. Polonezköy, günümüzde özellikle piknik yapmak isteyenlerin radarında. Önerimiz sabah erkenden kalkıp kahvaltınızı Polonezköy ya da çevresindeki mekanlarda yapmanız. Mesela Leonardo, 19. yüzyılda yapılmış tarihi bir evden restorana dönüştürülmüş ve havanızı değiştiriyor. Ağaçlarla çevrili Kulindağ Dağ Evi’nde huşu içinde günün ilk öğününü yiyebilirsiniz. Ayşe Teyze Bağ Bahçe ise çocuklu aileler için ideal geniş bir alanda hizmet veriyor.
Leonardo: Polonezköy, Cumhuriyet Caddesi 1, Beykoz. leonardo.com.tr / Kulindağ Dağ Evi: Kibrit Çıkmazı 6, Beykoz. kulindag.com / Ayşe Teyze Bağ Bahçe Tesisleri: Beykoz Caddesi 18/A, Beykoz. ayseteyze.com.tr
Belgrad Ormanı’nda spor yapın
İstanbul’daki yeşil alan azlığı moral bozan bir gerçek. Avrupa’daki büyük şehirlerin devasa parklarına insanın içi gidiyor. Yine de elimizdekinin değerini bilmek gerek. Bizans ve Osmanlı döneminde kente içme suyu sağlayan Belgrad Ormanı şehrin akciğeri olmaya devam ediyor. Sıcaklardan bunalınca içindeki yürüyüş yolunda gezinmek ve meşe ağaçlarının saldığı oksijeni solumak insanı kendine getirmeye yetiyor. Spor sevenlerin koşu parkurlarının müdavimi olduğunu düşünüyoruz ama biz yine de hatırlatalım. Ormanın isminin neden Belgrad olduğunu merak edenleri de aydınlatalım. Kanuni Sultan Süleyman Sırp Seferi’nden dönerken beraberinde getirdiği Sırp esirleri burada yer alan bir köye yerleştirmiş.
Kemer, Sarıyer.
Fairmont Quasar’da havuza girin
Fairmont Quasar Istanbul, yazı şehirde geçirenlerin kaçış noktası oluyor. Otelin beşinci katında yer alan Ukiyo, Marcel Wanders imzalı sıra dışı tasarımıyla İstanbul’un en etkileyici havuzlarından biri. Havuza hafta içi giriş 200 TL, hafta sonu ise 300 TL (brunch tepsisi dahil). Şef Emre İnanır’ın imzasıyla Türk mutfağının geleneksel tatlarını sunan Aila’nın bahçesi de sıcak yaz günleri için ideal.
Büyükdere Caddesi 76 B, Mecidiyeköy. fairmont.com/istanbul
Sörf dersi alın
Sörf yapmanın sadece tatil beldelerinde mümkün olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gümüşdere sahilinde hizmet veren Surf School İstanbul sayesinde bu sporu öğrenebilir ve eğlenerek serinleyebilirsiniz. Dalga sörfü için dört saatlik, kitesurf için ise altı saatlik temel eğitiminizi iki ya da üç seans halinde alıyorsunuz. Dalga ya da rüzgar durumuna göre belirlediğiniz bu randevularda hedeflenen, size tekniği öğretmek. Üstelik ön bilgi ya da tecrübe sahibi olmanıza gerek yok. Tek gereken suyu sevmeniz.
Plaj Silver, Boğaziçi Kampüs Yolu 1/A, Sarıyer. www.surfschoolistanbul.com
Helikopter turu yapın
İstanbul’da serinlemek için yapabilecekleriniz sınırsız. Siz yeter ki büyük düşünün. Adrenalin tutkunları, Kaan Air’in Helisightseeing adı altında verdiği özel helikopter turlarıyla şehri hiç görmedikleri açılardan gezebilirler. 15, 25 ya da 40 dakikalık özel turlarla şehrin üzerinde uçarken kendinizi Hollywood filmlerindeki ajanlar gibi hissedebilirsiniz. Size kuşbaşı İstanbul turu yaptıran helikopterin modeli AW 119, kapasitesi ise yedi kişi. Rotayı da siz belirliyorsunuz.
www.helisightseeing.com
Xtrem Aventures tecrübesi yaşayın
Uniq İstanbul içindeki 8.000 metrekarelik ormanlık alanda bulunuyor Xtrem Aventures. Burası, özellikle çocukların eğlenmekten çılgına döneceği ferah bir alan sunuyor. İçinde 3-8 yaş grubu için ağ parkurları, 8 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler için yüksek ip parkurları ve ağaçlar üzerinde yürüyüş yapabileceğiniz 180 metre uzunluğundaki Zipline parkuru bulunuyor. Quick jump aktivitesi ile kendinizi 15 metre yükseklikteki bir ağaçtan aşağı bırakabiliyorsunuz. Dünya çapında eğlence parkları olan Xtrem Aventures sayesinde olağanüstü bir gün geçirin ve eve mutlu çocuklarla dönün.
Uniq İstanbul, Maslak Ayazağa Caddesi 4, Sarıyer. xtremaventures.com.tr
Ihlamur Kasrı’nda kitap okuyun
Beşiktaş deyince aklınıza kalabalık kaldırımlar ve sayıları ışık hızıyla çoğalmış kafeler mi geliyor? Evet, sıcaktan bunalınca hayal ettiğiniz ambiyansın böyle bir keşmekeş olmadığını tahmin ediyoruz. Ancak hemen gözünüzü başka semtlere dikmeyin, çünkü Ihlamur Kasrı tam aradığınız vaha ve Beşiktaş’tan Yıldız’a doğru giderken karşınıza çıkacak. Etraftaki çam ve çınar ağaçlarının verdiği huşu içinde uzanıp kitap okumak paha biçilemez bir zevk. Süs havuzlarındaki ördeklerin hareketleri çok sempatik, yüzünüze hoş bir gülümseme yayılacak. Kasrın Neo-barok izleri taşıyan etkileyici mimarisini incelemeyi de unutmayın.
Av. Süreyya Ağaoğlu Sokak 80, Şişli.
Çengelköy’deki Çınaraltı Çay Bahçesi’ne gidin
Çay bahçelerinin zamana direnen atmosferi bambaşka. Hele bir de Çengelköy gibi nostaljik bir semtte olunca anlamı ayrı güzel. Çengelköy Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’ndeyken denizden esen rüzgar sizi ferahlatacak. Üstelik içtiğiniz sıradan bir çay değil. Rize’de toplanan çaylar, tadı güzelleşsin diye kuru kalacak şekilde bir sene boyunca bekletiliyor. Huzurlu vakit geçirmek için ideal. Burada denize nazır bir şeyler yemeniz de mümkün.
Çınarlı Cami Sokak 4, Üsküdar. cengelkoycinaralti.com