Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Forn Fortino
Foto: Edgar Ortiz

Els forns de pa i supermercats 24 h d’aquest carrer de Barcelona hauran de tancar les nits de dijous, divendres i dissabte

La mesura s’ha pres per minimitzar el soroll de la zona que concentra molts locals amb horari nocturn

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Fa pocs dies naixia la nova Xarxa Veïnal contra el Soroll (Xavecs) que reivindica el “dret al descans, la intimitat, la salut i la vida”. Amb menys d’una setmana, sembla que els seus treballs ja comencen a donar resultats: l’Ajuntament ha posat en marxa un pla pilot per pal·liar la situació de sonoritat en una zona de Barcelona. Bé, pot ser la Xarxa no ha estat l’única detonant perquè el consistori actuí, però sense dubtes, les seves demandes han estat escoltades.

El cas és que una de les peticions que Xavecs va manifestar al consistori era tancar els comerços de 24 hores, els bars i les terrasses a les 22 h cada dia de la setmana i, si bé la mesura que s’ha pres no és exactament aquesta, se li assembla molt: forns de pa i supermercats 24 h hauran de tancar les nits de dijous, divendres, dissabte i vigílies de festiu. Però no tots els de la ciutat, només els del carrer Tuset. En concret, els locals amb aquesta activitat econòmica situats en aquesta zona hauran d’abaixar les persianes entre les 22 i les 7 h, les hores en què "comporta problemes de convivència", segons ha dit la regidora del districte, Maria Eugènia Gay. I és que el carrer Tuset aglutina una gran quantitat de gent, sobretot a les nits, pels locals d’oci nocturn que hi ha, com bars musicals i discoteques.

De moment, es tracta d’una prova pilot amb una durada de sis mesos, però és prorrogable. Els afectats, cinc forns de pa i un establiment d’autoservei al públic, disposen a partir d’ara de quinze dies per poder fer al·legacions a la mesura, uns recursos que l’Ajuntament calcula tenir resolts d’aquí un parell de mesos. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat