Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca humana
Biblioteca humana L'HospitaletBiblioteca humana

Així és la Biblioteca Humana de l’Hospitalet, un espai de conversa amb 'llibres humans'

El projecte posa el focus en trencar prejudicis i contribuir a la construcció d’una societat més inclusiva i justa

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Les biblioteques són espais que van més enllà de la lectura. Així ens ho demostra la Biblioteca de l'Hospitalet, al barri de Sant Josep, que per segon any consecutiu acull la iniciativa Biblioteca Humana, un projecte en què lectores i lectors poden conversar amb els 'llibres humans' en petits grups i escoltar experiències personals que els permetin ampliar horitzons i comprendre millor la diversitat humana.

I és que tots tenim històries per compartir, per això, el 15 de juny, la Biblioteca Tecla Sala durà a terme aquesta iniciativa d’aprenentatge global, innovadora i pràctica basada a crear un marc segur per a converses personals en les quals discutir temes tabú de manera oberta. Enguany, es mantindran molts dels títols de la primera edició que es va celebrar a la Biblioteca de la Florida, i se n’hi afegiran altres de nous, relacionats amb la salut mental, la ideologia, l’estatus social, la religió, la identitat de gènere i les relacions familiars, sempre amb l’objectiu de desmuntar prejudicis, enderrocar idees preconcebudes i comprendre altres experiències de vida. 

Com funciona la Biblioteca Humana?

Tots nosaltres podem ser 'llibres humans' perquè tots tenim la nostra pròpia història. Tanmateix, la Biblioteca Humana convida a participar en aquestes converses a 'llibres humans' que han patit discriminació o rebuig social a causa del seu estil de vida, del seu origen, la seva religió o les seves circumstàncies vitals, entre d’altres. Aquestes persones “es presenten” a les lectores i lectors, a qui es brinda l’oportunitat de sentir les seves trajectòries, amb la finalitat de trencar prejudicis i contribuir a la construcció d’una societat més inclusiva i justa.  

La iniciativa és promoguda per l’Ajuntament de l'Hospitalet, amb col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, i coorganitzada amb altres entitats i institucions culturals i socials com Biblioteques de l'Hospitalet, Pla integral les Planes-Blocs Florida i Servei d’Acollida i Integració, entre d’altres. A banda, també hi participen una àmplia xarxa de persones voluntàries i col·laboradores d’associacions, institucions i entitats de la ciutat de l'Hospitalet.

Biblioteca humana
Biblioteca humana L'HospitaletBiblioteca humana

La història de la Biblioteca Humana

El projecte Biblioteca Humana va néixer a Copenhaguen la primavera del 2000 sota el nom danès Menneskebiblioteket gràcies a Ronni i Dany Abergel, Asma Mouna i Christoffer Erichsen. Durant més de vuit hores al dia durant quatre dies seguits, aquestes quatre persones van presentar més de 50 títols diferents en què més de mil lectores i lectors van participar.  

Actualment, la iniciativa es duu a terme en més de 80 països arreu del món i abasta temàtiques molt diverses, totes elles amb l’objectiu de millorar la comprensió de la diversitat i per ajudar a crear comunitats més inclusives a través de diferències culturals, religioses, socials i ètniques. 

Les lectores i lectors que vulguin participar en aquesta edició es poden inscriure de manera gratuïta a través del web del projecte o directament al taulell de la Biblioteca Tecla Sala.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat