Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
TEQVOLY torneig
Foto: TEQVOLY

El primer torneig de vòlei taula de l'Estat (amb un premi de 20.000 euros) aterra a Badalona

L'esdeveniment és apte per a persones amateurs i professionals de qualsevol gènere i edat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si sou dels que no podeu imaginar-vos l'estiu sense jugar un partit de vòlei platja amb els vostres amics, ara ho podreu fer però amb una petita recompensa: un premi de 20.000 euros. Els pròxims 1 i 2 de juny, la platja del Pont de Petroli de Badalona acollirà el primer campionat amateur de TEQVOLY, una competició organitzada per la Federació Internacional de Voleibol Taula (ITVF) que fusiona dos esports: el voleibol i el tenis taula.

L'esdeveniment donarà l'oportunitat a qualsevol persona, tant aficionats com professionals, a participar en parella i aconseguir el premi final de 20.000 euros, 10.000 euros per la categoria masculina i 10.000 per la categoria femenina. Segons explica l'organització, el joc està dissenyat perquè hi puguin participar persones de qualsevol gènere i edat i on l'experiència prèvia dins l'esport passa a un segon pla. El campionat reunirà a la ciutat 32 equips formats per un mínim de quatre jugadors, dos homes i dues dones, i les inscripcions estan obertes des d'ara fins a la setmana abans de l'esdeveniment.

TEQVOLY torneig
Foto: TEQVOLY

"És una gran oportunitat per a TEQVOLY organitzar el seu primer esdeveniment internacional a (...) Badalona. Els nostres amfitrions a Espanya són dels millors i treballarem de valent per garantir l'èxit del nostre estimat esport a Catalunya", ha explicat Gabor Borsanyi, president de la Federació Internacional de Voleibol Taula. L'organització ha destacat l'estreta relació de Catalunya amb l'esport i el seu reconeixement com a epicentre esportiu i ha assegurat que volen construir una comunitat entorn d'aquest esport a Badalona i promoure-la a la resta de Catalunya.

TEQVOLY torneig
Foto: TEQVOLY

Què és exactament el TEQVOLY?

Igual que altres esports, el TEQVOLY és una nova disciplina que va néixer d'un altre esport: el Teqball, una pràctica de moda entre els futbolistes. El TEQVOLY aprofita l'avantatge del Teqball amb alguns dels elements bàsics del vòlei amb un reglament i una puntuació pròpia. Aquest esport es caracteritza per ser ràpid i dinàmic i es juga en una taula encorbada on els jugadors, en parelles, colpegen la pilota de costat a costat només amb els avantbraços i les mans.

TEQVOLY torneig
Foto: TEQVOLY

Els equips sempre han d'estar formats per 4 jugadors, dos homes i dues dones, que al llarg del partit competeixen en dues categories: dobles femenins i dobles masculins. Malgrat que el primer torneig de l'Estat se celebrarà a la platja de Badalona, el TEQVOLY es pot jugar tant interior com exterior. L'esport va néixer l'any 2014 i des de llavors s'ha popularitzat arreu del món, tant en format amateur com professional. Actualment, la Federació Internacional de Voleibol Taula estima que ja hi ha 1.800 jugadors de fins a 40 països diferents.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat