Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona, Park Güell
Photograph: ShutterstockPark Güell

El Parc Güell tanca dos dies l’accés al públic per la desfilada de Louis Vuitton

L’esdeveniment també afectarà la mobilitat de l’entorn, tot i que el veïnat té garantit el pas

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Ja falta poc perquè Barcelona es converteixi en la capital de la moda de luxe durant un dia i és que, aquest dijous 23 de maig, Louis Vuitton presentarà la seva col·lecció 'Creuer 2025'. La firma francesa mostrarà peces centrades en l’esperit vacacional i el mar en aquest homenatge a la ciutat i a la Copa Amèrica de Vela, de la qual n'és el principal patrocinador. L’esdeveniment, però, ha suposat tensions pel seu emplaçament: el Parc Güell. El recinte, obra de Gaudí que rep prop de 4,5 milions de visitants l’any, va ser declarat patrimoni de la humanitat l’any 1984. Des de llavors, ha estat subjecte a diverses normes de conservació severes, com les restriccions d’accés o limitacions per celebrar-hi esdeveniments.

De fet, tal com es pot llegir a la normativa del recinte, no es permet autoritzar peticions per fer esdeveniments que no tinguin finalitats científiques o formatives vinculades al patrimoni i s'especifica que només es permeten activitats artístiques i musicals en casos excepcionals i amb finalitats no lucratives. Tanmateix, Louis Vuitton ha aconseguit organitzar la desfilada al Parc i, de més, el farà tancar dos dies a la tarda. 

Louis Vuitton desfilada 2023
Foto: Louis Vuitton

Així, el dimecres 22 de maig a partir de les 17 h l’accés al recinte quedarà restringit al públic –excepte als veïns que podran travessar-ne la part nord– i el dijous 23, dia de l’esdeveniment, quedarà del tot tancat a partir de les 14 h. 

A banda, durant el dia de la desfilada també hi haurà afectacions en la mobilitat dels entorns del recinte: no es podrà aparcar als carrers d’Olot, Mercedes, Santuari de Sant Josep de la Muntaya, Larrard i Marianao i, a partir de les 17 h, tampoc s’hi podrà accedir a peu. Aquestes restriccions no afectaran els veïns, tal com han assegurat fonts municipals. Pel que fa als alumnes, famílies i personal que treballa a l’escola de dins el Parc, la Baldiri Reixac, tenen garantit l’accés al recinte fins a les 18 h del dimecres. A partir d'aleshores, es tancarà l’accés i només es podrà sortir del parc. 

Un 'error humà' va destrossar el patrimoni 

Durant els preparatius de la desfilada, un "error humà" (tal com ho va titllar l’Ajuntament) va destrossar un tram de les escales de la plaça de la Natura del Parc i una de les boles de pedra dels laterals. L’incident es va reparar en tan sols quatre dies i la reparació –de qui Louis Vuitton s’encarregarà de les despeses– es va fer seguint les directrius del Patrimoni. 

El consistori va lamentar l’incident i va transmetre el seu compromís amb la seguretat i la prevenció de l’espai, per això va recalcar que el muntatge del xou es fa “sota estrictes mesures per protegir el patrimoni” que impedeix qualsevol intervenció en ornaments, terres i murs.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat