Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
hamburguesa The Champions Burger
Foto: The Champions Burger

Les aspirants a millor hamburguesa d'Europa competeixen a Barcelona aquest cap de setmana (i l'entrada és gratis)

The Champions Burger tornarà a escollir la millor hamburguesa del continent amb una edició amb més establiments locals

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El passat mes d'octubre, Barcelona va acollir per primer cop The Champions Burger, una competició que busca trobar la millor hamburguesa d'Europa i que, durant nou dies, va rebre més de 220.000 visitants. Ara, set mesos després de la primera edició, la Fira de Barcelona de Montjuïc tornarà a acollir la competició del 15 al 26 de maig i l'entrada serà lliure i gratuïta.

Durant dotze dies, els assistents podran tastar les hamburgueses de més de 25 restaurants que s'establiran al recinte de la fira amb els seus 'food trucks'. Els mateixos assistents es convertiran en el jurat que escollirà quina és la millor 'burger' i les dues més votades es classificaran per a la final que se celebrarà aquesta tardor i on lluitaran pel títol de Millor hamburguesa d'Espanya. Això sí, una de les dues finalistes haurà d'estar feta a Barcelona mentre que l'altra pot ser de la resta de ciutats participants.

hamburguesa Jenkin's
Foto: The Champions Burger / Jenkin's

Totes les hamburgueses del festival son gurmet i n'hi haurà per a tots els gustos: des de les més clàssiques fins a les més innovadores, així com per a persones vegetarianes i celíaques. Alguns dels restaurants que hi haurà aquesta edició seran: Soul Coffee Beer, Gottan, Circo, El Tarantín Chiflado, Vacarnal, The Berty's, Nola Smoke, Umbrella, Torriko, Asado Burgers, The Ranch Smoke House, Folks, La Burguesa, Double Biere, Acero, La Muralla, Guinness Burger, Moflete i Jenkin's, entre d'altres.

Jenkin's va ser el guanyador de la final de l'any passat amb la seva berlina glacejada amb l'exclusiva carn de 'black angus' de 180 grams, formatge cheddar fumat, ceba caramel·litzada, bacó, cogombres adobats dels EUA i salsa coreana casolana. Aquest any també estarà present a Barcelona al costat de La Muralla, que va quedar en segon lloc, tot i que no se'ls podrà votar a cap dels dos. Ambdós establiments estaran al Hall of Burger, un espai on també hi haurà els food trucks com el de Guinness Burger, amb la proposta gurmet d'Eneko Fernández, guanyador del programa 'MasterChef 11', i 'La cocina del pirata', del youtuber Sergio Enciso, entre d'altres.

hamburguesa The Champions Burger
Foto: The Champions Burger

Tot i que les hamburgueses seran les grans protagonistes, també hi haurà food trucks de Cheeck's, un nou concepte especialitzat en pollastre fregit, altres de patates fregides i, per als més llaminers, també hi haurà els dònuts de la pastisseria Loan i els pastissos de formatge de Las Torres de Ciriaco.

La final se celebrarà a la tardor

The Champions Burger no és un esdeveniment estàtic, sinó que es tracta d'una mena de tour gastronòmic que aquest any visitarà setze ciutats. La gira va donar el tret de sortida el passat mes de febrer i estarà activa fins a novembre; després de trepitjar Barcelona, posarà rumb cap a Sevilla, València i Sant Sebastià, entre altres ciutats. Les 30 hamburgueses finalistes d'arreu de l'Estat competiran pel títol a la final que se celebrarà aquesta tardor, tot i que encara no s'ha confirmat la ciutat.

Durant la final també s'escollirà la Millor Hamburguesa d'Europa, on participaran els 10 millors restaurants de la final estatal i diverses hamburgueseries de diferents països europeus.

NO T'HO PERDIS: On menjar bo i barat a Barcelona?

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona

Més de menjars icònics

    Últimes notícies

      Publicitat